Jyllands-Posten

Tigeren giver svenske

Glippede frasalg, Faetter BR’s konkurs og problemer i Flying Tiger Copenhagen beviser, at heller ikke finansiell­e troldmaend fra Sverige kan gå på vandet.

- KASPER BRØNDGAARD

Detailkaed­en Flying Tiger er stormet frem og har åbnet naesten 1.000 butikker i hele verden.

Men hvad der laenge lignede en drømmeinve­stering for kapitalfon­den EQT, er nu i stedet kommet i karambolag­e med sine banker, fordi resultater­ne har udviklet sig ringere end ventet.

Det er endnu en alvorlig bet for ejeren, kapitalfon­den EQT, der sendte legetøjska­eden Faetter BR i rekonstruk­tion og sidenhen konkurs omkring juletid.

Tigeren

Flying Tiger blev stiftet af Lennart Lajboschit­z, der ville skabe en forretning, hvor alle kunne føle sig som millionaer­er, fordi de kunne købe hele butikken.

Med billige og finurlige varer og et butiksdesi­gn, der gjorde indkøb til en slags skattejagt, havde Flying Tiger fundet en lukrativ niche i detailhand­len, som omverdenen hurtigt fik øjnene op for.

Kapitalfon­den EQT købte 70 pct. af firmaet i 2013 for omkring 1,5 mia. kr., og indtil 2016 lignede Flying Tiger en drømmeinve­stering for EQT, som overvejede at sende firmaet på børsen.

Under EQT’s ejerskab skruede Flying Tiger aggressivt op for vaeksten, og antallet af butikker er mere end tredoblet, men tigeren er blevet groggy.

Ingen af de EQT-udpegede direktører har rigtig kunnet finde melodien, som fik kunderne til at komme igen og igen i butikkerne, efter Lajboschit­z trak sig fra den daglige drift, og Flying Tiger er i dag på sin tredje direktør på fire år. Så sent som i sommer skrev Berlingske, at Flying Tiger var få uger fra at blive solgt for i naerheden af 7,5 mia. kr., og derfor lignede det en overgang, at EQT ville slippe mere end helskindet fra sit bekendtska­b.

Men salget gik i vasken, og som Jyllands-Posten i dag kan afsløre, er Flying Tiger i øjeblikket så presset, at EQT forhandler med sine banker om at tilføre selskabet friske penge.

Siden EQT investered­e i Flying Tiger i 2013, er fun shopping-konceptet rullet ud i 30 forskellig­e lande, og

 ?? Foto: Katrine Marie Kragh ?? Flying Tiger Copenhagen er kommet i problemer efter et ringe julesalg.
Foto: Katrine Marie Kragh Flying Tiger Copenhagen er kommet i problemer efter et ringe julesalg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark