Jyllands-Posten

Flying Tiger-boss: »Vi skal vaere endnu bedre«

Flying Tiger kaemper med salget i de eksisteren­de butikker og en lønsomhed, der har set bedre dage. Men topchef Mette Maix er ikke bekymret for selskabets fremtid.

- KASPER BRØNDGAARD

Selv om Flying Tiger Copenhagen ifølge Jyllands-Postens oplysninge­r missede sit budget for 2018 og i øjeblikket forhandler med sine banker om at tilføre yderligere penge til selskabet, mener topchef Mette Maix, at der er masser af lyspunkter i detailkaed­en.

Det fortaeller hun i et interview med Jyllands-Posten.

»Vi har et staerkt og lønsomt koncept, som stadig er ekstremt attraktivt for vores kunder. Vi har nogle strukturel­le udfordring­er, vi er vokset hurtigt, og det er de ting, vi arbejder med nu,« siger Mette Maix.

»Det har vaeret et hårdt år for retail, sådan er det. Når vi kigger på toplinjen, går det rigtig godt, så vi kommer haederligt ud af året,« siger hun.

Flying Tigers omsaetning er eksplodere­t i de seneste år, i takt med at kaeden har åbnet naesten 1.000 butikker i mere end 30 lande.

Samtidig er lønsomhede­n imidlertid blevet halveret, mens det for detailhand­len altafgøren­de nøgletal – salget i de eksisteren­de butikker – heller ikke har set godt ud.

Hvordan går det med salget i de eksisteren­de butikker – er I i plus eller minus?

»Vi har ikke aflagt årsregnska­b endnu, men vi kan se, at footfall (trafikken i butikker, red.) i branchen falder 1-2 pct., og jeg kommer bedre ud. Vi har en lang raekke markeder, som kommer positivt ud, og nogle, der er lidt mere ramt,« siger Mette Maix. Mette Maix, topchef i

Flying Tiger Copenhagen

Hun medgiver, at det ikke er nok at øge omsaetning­en og åbne nye butikker.

»Vi skal selvfølgel­ig også have konvertere­t omsaetning­en til en bedre bundlinje. Vi har nogle strukturel­le udfordring­er, som vi har fokus på, men vi er en profitabel virksomhed, og i forhold til mange andre retailere klarer vi os også godt der (målt på lønsomhed, red.). Men er vi tilfredse med resultatet i år? Nej, vi skal vaere endnu bedre.«

Kommer I ud med et plus?

»Vi er ikke faerdige med årsregnska­bet, men vi er profitable på driften,« siger Mette Maix

I 2017 var Flying Tigers overskud på bare 4 mio. kr., mens driftsresu­ltat renset for ”engangsomk­ostninger” var på 460 mio. kr.

Er lønsomhede­n steget eller faldet i 2018?

»Det vil jeg ikke udtale mig om i dag, men er vi tilfredse? Nej, det er vi ikke. Men er det et udtryk for, at vi ikke tror på forretning­en og konceptet? Nej, det er det ikke,« siger Mette Maix.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark