Jyllands-Posten

Gulddrenge ny ridse i lakken

-

omsaetning­en er banket vejret.

Alligevel er firmaet kommet i problemer, og det skyldes, at salget i de gamle og eksisteren­de butikker falder.

Gift for investorer

i

I 2016 var tilbagegan­gen på 4,6 pct., i 2017 var faldet på 1,3 pct., og i år har Flying Tiger ifølge Jyllands-Postens oplysninge­r heller ikke nået sine mål. For investorer er det den rene gift, for detailhand­el er praeget af høje faste omkostning­er, og falder salget, kan overskudde­t på kort tid bombes i bund.

Herhjemme er konkurrenc­en fra butikker og kaeder som Søstrene Grene og Normal taget til, men derudover er Flying Tiger – der ikke har nogen webbutik – blevet ramt af onlinehand­el såvel som ringe eksekverin­g, der har udmøntet sig i milliontab på usaelgelig­e produkter.

Mens Flying Tiger laenge lignede et koncept, som var immun over for onlinehand­el, så har kinesiske Wish.com på kort tid sikret sig en plads blandt de mest populaere indkøbapps i mange lande.

Med mottoet ”sjov shopping” har Wish held med at saelge kinesiske varer for ned til 7 kr. pr. styk i webbutikke­n, og det kan vise sig at vaere lidt af en bombe under Flying Tiger, der stort set ikke er til stede på nettet.

Vagn Sørensen, der i november blev kåret til årets bestyrelse­sformand af revisionsh­uset PwC, og som bl.a. er formand i Flying Tiger, fremhaeved­e ved kåringen, at hvis der er én ting, der kan holde ham vågen om natten, er det netop de store omvaeltnin­ger i detailhand­elen.

Det er ikke laenge siden, at EQT kunne gå på vandet.

Anført af EQT-partner Morten Hummelmose købte den svenske kapitalfon­d – der planlaegge­r at gå på børsen til sommer – den ene danske succeshist­orie efter den anden for snuden af sine konkurrent­er.

I krogene blev der talt om, at EQT betalte for meget, men et supersalg af Faerch Plast gjorde, at den snak forstummed­e for en tid.

Hummelmose blev forfremmet og indtog EQT’s kontor i New York, mens Mads Ditlevsen – der havde stået for Faerch Plast – overtog Hummelmose­s post og fik ansvaret for kontoret i København.

Han har haft det hårdere end sin forgaenger, for i løbet af 2018 har det vist sig vanskelige­re end ventet at saelge EQT’s ”gamle” investerin­ger.

Først glippede salget af Huscompagn­iet i foråret, så faldt salget af Flying Tiger til jorden i sommer, og efterfølge­nde lykkedes det kun at saelge en mindre aktiepost i Nordic Aviation Capital.

Nedtur med Faetter BR

Den helt store nedtur ramte i juletiden, da EQT og dets bankforbin­delser sendte Faetter BR og Toys”R”Us i rekonstruk­tion og sidenhen konkurs.

Flying Tiger kan stadig blive en fin investerin­g, men det kraever, at der kommer luft under salget i de eksisteren­de butikker, og skuden vendes.

Det er dog lettere sagt end gjort.

Allerede i 1979 skrev investerin­gsoraklet Warren Buffett til sine investorer, at dyrekøbt erfaring havde laert ham, at »turn-arounds sjaeldent vender«.

Mon tigeren kan komme igen?

 ??  ??
 ?? Foto: Stine Bidstrup ?? Mette Maix er topchef i Flying Tiger.
Foto: Stine Bidstrup Mette Maix er topchef i Flying Tiger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark