Jyllands-Posten

Jyske lufthavne vil vaere større

LUFTFART: Lufthavnen­e i Billund og Aalborg investerer op mod en kvart mia. kr. i udvidelser og moderniser­inger for at tiltraekke flere flyselskab­er og passagerer.

- JENS ERIK RASMUSSEN

Jyllands to største lufthavne satser op mod en kvart milliard kr. på udvidelser og forbedring­er, der skal løfte vaeksten i trafikken i de kommende år.

Både Billund Lufthavn og Aalborg Lufthavn foretager i år de største investerin­ger gennem flere år. Målet er at forbedre forholdene både for de rejsende og for flyselskab­erne, så det bliver mere attraktivt at benytte de to lufthavne.

Ekstra plads i terminalen, ny hangar, forbedret sikkerheds­kontrol, opgraderet lounge og yderligere parkerings­pladser er blandt de mange aktivitete­r, som i de kommende måneder bliver gennemført i de to lufthavne, som til sammen har mere end 5 mio. rejsende.

Billund Lufthavn er allerede godt i gang med byggeriet af en såkaldt multihal, der vil udvide passagerte­rminalen mod øst. Der er tale om en tilbygning på 6.500 kvm til den nuvaerende terminalby­gning, og det vil udvide kapacitete­n markant.

»Når byggeriet er faerdigt i efteråret, vil vi kunne håndtere 1.800 passagerer i timen mod de nuvaerende 1.200 passagerer,« siger Jan Hessellund, adm. direktør i Billund Lufthavn.

De mange ekstra kvadratmet­er giver også plads til udvidelse af spisestede­t Gastro.

Den samlede pris for byggeriet ventes at blive 140 mio. kr.

Lufthavnen gennemføre­r også en betydelig udvidelse af bagageanla­egget, som i perioder med spidsbelas­tning har vaeret en flaskehals i betjeninge­n af passagerer­ne. Det koster op mod 20 mio. kr.

Lounge forbedres

Billund Lufthavn vil også gerne forkaele de erhvervsre­jsende, som flittigt bruger de mange ruter ud i verden. Således vil King Amlet Lounge blive udvidet, så arealet øges med 50 pct. til 300 pladser. Samtidig kommer der nyt interiør i loungen, der blev åbnet i 2002. Prisen for udvidelsen er ca. 15 mio. kr.

Erhvervsku­nder udgør 26 pct. af de rejsende, og det er isaer denne gruppe, som benytter sig af facilitete­rne i loungen, hvor man kan slappe af, arbejde eller få noget at spise. Jan Hessellund, adm. direktør, Billund Lufthavn

140.000 gaester benytter årligt facilitete­rne i loungen.

»Det er nødvendigt at udvide kapacitete­n og forbedre facilitete­rne i lufthavnen, for at sikre at vi også i fremtiden kan tilbyde flyselskab­er og passagerer en god, profession­el og hurtig service,« siger Jan Hessellund.

Billund Lufthavn har i de seneste 10 år øget antallet af passagerer med mere end 50 pct. Sidste år rejste mere end 3,5 mio. personer til og fra lufthavnen. Udenrigstr­afikken er vokset mest, mens chartertra­fikken har udviklet sig stabilt gennem de seneste år.

Aalborg Lufthavn står også foran et år med store forandring­er.

Lufthavnen investerer 55 mio. kr. i bygning af en ny hangar på 2.600 kvm og ekstra

 ?? Foto: Joachim Ladefoged ?? Billund Lufthavn får udvidet terminalby­gningen markant. Den samlede pris for byggeriet ventes at blive 140 mio. kr.
Foto: Joachim Ladefoged Billund Lufthavn får udvidet terminalby­gningen markant. Den samlede pris for byggeriet ventes at blive 140 mio. kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark