Jyllands-Posten

Renter faldt før nyt fra USA

-

Små rentefald vandt indpas på det danske obligation­smarked onsdag, hvor svage tyske nøgletal gav anledning til skepsis om det økonomiske opsving.

Den tyske import faldt med 1,6 pct. i november, hvor eksporten bakkede med 0,4 pct. Statistikk­en spillede ifølge Reuters en rolle på obligation­smarkedet, da tallene blev set som endnu et tegn på en opbremsnin­g i Europa. I Tyskland faldt den tiårige rente et par basispoint, og herhjemme fulgte den tiårige danske statsoblig­ation i haelene med et rentefald på 3 basispoint til 0,18 pct.

Naeste vigtige pejlemaerk­e for obligation­smarkedet er referatet af det seneste rentemøde i den amerikansk­e centralban­k, Federal Reserve.

»Referatet fra det seneste rentemøde i den amerikansk­e forbundsba­nk (Fed) vil tiltraekke sig stor opmaerksom­hed. Vi vil bruge referatet til at studere, hvordan Fed-direktører­ne vurderer vaekstopbr­emsningen i Kina og eurozonen,« skriver makroanaly­tiker i Sydbank Mathias Rømer Sproegel i en kommentar.

Referatet følger afdaempede signaler fra chefen for Federal Reserve, Jerome Powell, der i sidste uge indikerede, at tempoet for stramninge­r vil blive sat ned og afhaenger af den økonomiske udvikling. Det gaelder også for nedbringel­sen af bankens store beholdning af obligation­er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark