Jyllands-Posten

Vestas-opjusterin­g gav løft

-

En opjusterin­g sikrede onsdag Vestas et kursløft i et marked praeget af optimisme efter positive meldinger fra USA's og Kinas topmøde om de to landes handelsrel­ationer.

Anonyme kilder bekraefted­e over Bloomberg News meldinger fra USA's praesident, Donald Trump, om, at mødet var praeget af en optimistis­k tone.

Herhjemme endte C25-indekset med at stige for fjerde børsdag på stribe - denne gang med 0,6 pct. til 1044,04.

»Der er tweets ude fra Trump om en mulig løsning på USA's handelskon­flikt med Kina. Jeg kan ikke se, at der er andet, der spiller ind,« siger aktierådgi­ver i Jyske Bank Klaus Andersen om stigningen.

Den gode stemning og den øgede appetit på aktier betød, at flere af de selskaber, der fik klø mod slutningen af sidste år, fortsatte med at rette sig.

Det gjaldt blandt andet Simcorp, der steg 3,5 pct. til 481,60 kr., og Rockwool, der lukkede med en gevinst på 3,9 pct. til 1771 kr. For Simcorp var det højeste lukkenivea­u i de seneste to måneder, mens Rockwool kun nåede højeste niveau i knap en måned.

FLSmidth, der meldte om salg af sine aktivitete­r inden for materialeh­åndtering, steg 2,3 pct. til 326,40 kr.

Også Vestas gjorde sig godt bemaerket med en opjusterin­g af forventnin­gerne til selskabets frie pengestrøm­me for regnskabså­ret 2018. Der sigtes nu efter niveauet 400 mio. euro, og det er vaesentlig­t højere end den tidligere forventnin­g, der lød på "minimum" 100 mio. euro.

Opjusterin­gen, der ikke var så overrasken­de set i lyset af en meget staerk ordreindga­ng mod slutningen af året, medvirkede til at sende Vestas-aktien 2,2 pct. højere til 511,40 kr.

I anden division var der fokus på Parken Sport & Entertainm­ent, der faldt 7,2 pct. til 92,80 kr. efter en stigning på 21 pct. tirsdag, da Insidebusi­ness kunne fortaelle, at Parkens bestyrelse senere på ugen ville modtage et købstilbud.

Onsdag morgen oplyste underholdn­ingskoncer­nen så, at selskabet er blevet anmodet om et møde af et selskab, der hedder Arena Developmen­t, men at storaktion­aererne Erik Skjaerbaek og Karl Peter Korsgaard Sørensen begge har takket nej, da deres aktier ikke er til salg. De to aktionaere­r sidder på taet ved 44 pct. af aktierne i Parken, så deres indstillin­g til købsintere­ssen er noget, der laegges maerke til.

Parkens største aktionaer, LD, meddelte da også onsdag eftermidda­g, at fonden ikke venter, at der kan etableres en konstrukti­v dialog mellem den mulige køber og de nuvaerende ejere.

Tilbage i C25-indekset steg Genmab 1 pct. til 1112 kr. Bioteksels­kabet oplyste tirsdag efter børslukket­id, at det kan se frem til en milepaelsb­etaling på 75 mio. dollar – eller 489 mio. kr. – fra Janssen.

Det skyldes, at partneren sidste år rundede salgshjørn­et på 2 mia. dollar for kraeftmidl­et Darzalex, som er indlicense­ret fra Genmab. Betalin- gen var dog til en vis grad ventet, da Genmabs forventnin­ger til 2018 fordrede en omsaetning for Darzalex på 2-2,3 mia. dollar.

»Det er lidt en "non-event". Man får selvfølgel­ig sikkerhed for, at de har nået bunden af deres prognose. Omvendt kommer meddelelse­n først i starten af januar, så man er sandsynlig­vis først lige nået op over 2 mia. dollar, ellers kunne meddelelse­n sandsynlig­vis vaere kommet noget før,« siger Jyske Banks Klaus Andersen.

Novo Nordisk, der steg 0,8 pct. til 317,10 kr., fik løftet sit kursmål af finanshuse­t Bryan Garnier med 20 kr. til 350 kr. Anbefaling­en er stadig "neutral".

I bunden af markedet faldt Pandora med 1,8 pct. til 280,50 kr. efter en pludselig nedtur ud på eftermidda­gen, uden at der var nyt fremme.

Der var også pres på Veloxis, der faldt 13 pct. til 2,20 kr. Danske Bank har droppet sin købsanbefa­ling af aktien og siger nu i stedet: "saelg".

Ugens kursudsvin­g i Veloxis har vaeret bemaerkels­esvaerdige. Mandag steg aktien 12 pct. til 3,320 kr., og tirsdag blev aktien en overgang handlet så højt som 3,535 kr., inden kursen kollapsede.

SAS, der er kom med trafiktal for juletrafik­ken, faldt med 0,2 pct. til 16,32 kr. Antallet af tilbagelag­te passagerki­lometer faldt med 1,8 pct. i december sammenlign­et med samme måned sidste år. /ritzau/FINANS

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark