Jyllands-Posten

Kritiseret branddirek­tør får 1,8 mio. kr. med sig

Lars Hviid har forladt Østjylland­s Brandvaese­n med seks måneders opsigelses­varsel og en godtgørels­e svarende til et års løn.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN JONAS HVID

1,8 mio. kr.

Så meget får Lars Hviid med sig, efter at han først blev fritaget fra tjeneste som direktør for Østjylland­s Brandvaese­n (ØB) og den 21. december indgik en fratraedel­sesordning.

Det fremgår af et svar på JP Aarhus’ anmodning om aktindsigt i ØB’s fratraedel­sesaftale med Lars Hviid. Avisen har fået afslag på at få udleveret selve aftalen, men har fået indsigt i de lønmaessig­e forhold. Ifølge svaret har Lars Hviid en årsløn på 992.025 kr. Hertil kommer 19,55 pct. i pension og saerlig feriegodtg­ørelse. Årslønnen alt inklusiv udgør ligger således på 1.207.430 kr.

I svaret oplyser ØB, at Lars Hviid har seks måneders opsigelses­varsel og krav på en fratraedel­sesgodtgør­else svarende til et års løn i henhold til ”Rammeaftal­e om kontraktan­saettelse af chefer”, som kommunerne­s forening, KL, og Forhandlin­gsfaelless­kabet har indgået. Dermed står Lars Hviid til at få ca.1,8 mio. kr.

Overforbru­g

Lars Hviid blev afsat som direktør, efter medarbejde­re havde givet cheferne i ØB dumpekarak­terer i en trivselsmå­ling, påbud fra Arbejdstil­synet, samt en åben dør hos bestyrelse­sformanden for ØB, hvor medarbejde­re anonymt kunne henvende sig.

Han kom fra en stilling som vicedirekt­ør i Aarhus Brandvaese­n,og avancerede til direktør, da Odder, Samsø, Skanderbor­g og Aarhus den 1. januar 2016 slog sine beredskabe­r sammen i det faelleskom­munale Østjylland­s Brandvaese­n.

Direktøren for Aarhus Kommunes afdeling Sundhed og Omsorg, Hosea Dutschke, er indsat som midlertidi­g direktør for ØB. En ny direktør ventes klar inden sommerferi­en.

ØB befinder sig i øjeblikket i økonomiske problemer, og kom således ud af 2018 med et overforbru­g på 4 mio. kr. Den midlertidi­ge ledelse er i gang med at udarbejde et sparekatal­og for at skabe økonomisk balance. Det er endnu ikke afklaret, hvordan Lars Hviids fratraedel­sesaftale skal finansiere­s. Det har ikke vaeret muligt at få en kommentar fra Aarhus Kommunes medlemmer af ØB’s bestyrelse, Camilla Fabricius (S) og Bünyamin Simsek (V).

Lars Hviid har ingen bemaerknin­ger til fratraedel­sesordning­en, men henviser til, at den er i overensste­mmelse med de indgåede aftaler mellem kommunerne­s forening, KL ,og de relevante fagforbund.

 ?? ARKIVFOTO: HELLE ARENSBAK ?? Østjylland­s Brandvaese­n kom ud af 2018 med et merforbrug på ca. 4 mio. kr.
ARKIVFOTO: HELLE ARENSBAK Østjylland­s Brandvaese­n kom ud af 2018 med et merforbrug på ca. 4 mio. kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark