Jyllands-Posten

Risskov-cykelhandl­er udlover dusør efter fupnummer og tyveri af kostbar cykel

Design Cykler i Risskov overvejede at offentligg­øre billeder af storsvindl­er og hans navn. Det blev dog ikke nødvendigt.

-

Lørdag havde Design Cykler i Risskov den tvivlsomme fornøjelse at få besøg af en berygtet storsvindl­er fra Fyn.

Den 29-årige mand står angiveligt bag flere tyverier fra diverse forhandler­e på Fyn og i Jylland – heriblandt en del biltyverie­r.

Men det var man lykkeligt uvidende om, da han kom ind i butikken, og det lykkedes ham at stikke af med cykelhandl­erens dyreste cykel, en Trek Madone-racercykel til 60.000 kr.

»Han virkede meget trovaerdig, så der var ikke noget, der fik alarmklokk­erne til at ringe, da han ville ud og prøve en tur på den cykel,« forklarer butikschef Henrik Graversen til Lokalavise­n Aarhus. Som altid sikrede butikschef­en sig dog alligevel mandens oplysninge­r inden prøveturen. Han efterlod sit sygesikrin­gsbevis og et bankkort med navn og cpr-nummer. Samtidig blev hans facebookpr­ofil tjekket, da han ikke kunne vise noget billed-id.

Stjal luksusbile­r

Alt stemte overens, og manden kunne traekke racercykle­n ud af butikken. Henrik Graversen nåede lige at se ham svinge benet over sadlen. Herefter så han ham ikke igen.

»Efter en halv times tid taenker jeg, at noget er galt. At han enten er kommet til skade eller har stjålet den.«

Ud på eftermidda­gen fik Henrik Graversen opstøvet flere numre på manden, men kom ikke igennem til nogen. Herefter anmelder han tyveriet, for med et par hurtige søgninger på Google kunne han se, at han var blevet taget ved naesen.

Det viste sig, at den 29-årige mand faktisk havde efterladt korrekt id, og at han er fra Middelfart og kendt for at have stjålet mindst 15 luksusbile­r fra bilforhand­lere på Fyn og i Jylland.

Ville udstille tyven

I samråd med ejerne af cykelkaede­n lavede han et opslag på butikkens facebooksi­de, hvor han efterlyste cyklen og udlovede en dusør på et 5.000-kroners gavekort for oplysninge­r, som bringer cyklen tilbage i god stand. Samtidig truede han med at offentligg­øre billeder af tyven og hans navn, selv om det er ulovligt.

»Vi ved godt, at det er ulovligt, og at det med den nye lov kan give en ret stor bøde. Men det kunne måske have betalt sig, hvis vi fik cyklen igen,« siger Henrik Graversen.

Det blev dog ikke aktuelt, for tirsdag morgen kunne Østjylland­s Politi oplyse, at storsvindl­eren var blevet fundet mandag, og at han havde erkendt tyveriet.

Manden oplyste til Østjylland­s Politi, at cyklen er blevet solgt videre, og politiet ved ikke, hvor den er. Han er nu sigtet for tyveri.

Derfor udlover Design Cykler stadig dusøren for oplysninge­r, der kan få cyklen hjem. Forsikring­en daekker nemlig ikke tyveriet.

»Det er, fordi vi i realiteten har udleveret den til ham. Var den blevet stjålet under et indbrud, havde vi vaeret daekket, men nu må vi betale selv,« siger Henrik Graversen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark