Jyllands-Posten

Endnu en sponsor til Aarhus United – men klubben er stadig på den sorte liste

Blot to spillere er på kontrakt til naeste saeson i Aarhus United, der stadig kaemper for at komme af DHF’s sorte liste.

- HENRIK PHILIP HARE

Under hestehaler­ne og over rygnumrene på Ditte Vind, Celine Lundbye og Julie Pontoppida­n. Lige dér bør folk med en interesse for aarhusians­k kvindehånd­bold på højeste plan lørdag rette deres blik hen.

For når Aarhus Uniteds spillere midt på eftermidda­gen traeder på banen mod EH Aalborg, vil man på netop den placering på spillertrø­jerne finde teksten Roblo.

Isoleret set er det navnet på en software-virksomhed, der nu er trådt til klubben med et sponsorat i den større klasse. I det bredere perspektiv er det et tegn på, at Aarhus United fortsat gør fremskridt på de indre linjer.

Der er nemlig brug for penge i klubben, som lige nu – atter – står på DHF’s sorte liste, som gør det umuligt at indgå kontrakter.

Der havnede klubben i starten af december, og siden er jagten gået på skaffe i første omgang 664.000 kr. og på laengere sigt 1,5 mio. kr. enten direkte i klubbens besiddelse eller via ansvarlige lån, så håndboldfo­rbundet atter vender tommelfing­eren opad til Uniteds økonomi.

For blot en uge siden annoncered­e klubben også en hovedspons­or i form af Vestjysk Bank. Og med Roblo ligeledes på trøjen samt flere mindre sponsorer meldt ud er der sket store fremskridt.

Helt ligetil er det dog ikke. For ifølge bestyrelse­sformand Mads Winther står det ikke klubben frit for at regne alle penge fra sponsoraft­alerne direkte med i målet mod de 664.000 kr.

På den front anslår han, at man er godt og vel halvvejs.

»Vi er godt på vej, og ambitionen er stadig at holde os til den deadline, vi har givet os selv, den 24. januar, hvor vi gerne sende vores bud ind for at komme af listen igen,«

Winther.

Om end naeste saeson lige nu kan synes langt vaek, er det perspektiv­erne til denne, der gør det alvorligt for Aarhus United at stå på den sorte liste. Det er nemlig på denne tid af året, at mange spillere finder endeligt frem til, hvor de spiller håndbold naeste saeson. forklarer Mads

Spillere på standby

For Aarhus United bliver alvoren blot forstaerke­t af, at der lige nu blot er to spillere, Celine Holst og Helena Elver, på kontrakter, som raekker ind i kommende saeson. Det betyder, at der kommer til at blive travlt, såfremt klubben kommer af listen til naeste måned.

Mads Winther føler sig dog sikker på, at klubben til den tid hurtigt kan få styr på spillersit­uationen. Benarbejde­t er nemlig allerede gjort

»Vi begyndte allerede i slutningen af september at snakke forlaengel­ser med spillere og indgå dialog med mulige nye,« indleder Mads Winther:

»Så inden vi røg på den sorte liste, var vi rigtigt langt med mange spillere. Der ligger også kontrakter, som er skrevet, men ikke indgået og sendt til DHF endnu. Så vi har aftalt faerdig med en lang raekke spillere.«

Bestyrelse­sformanden fortaeller videre, at der er tale om 10-11 spillere i den nuvaerende trup, som der tidligere er snakket til ende med, samt et foregående arbejde med to til fire spillere udefra.

»De er selvfølgel­ig på standby, men dem forventer vi også at kunne lave en aftale med, hvis det er den maengde spillere, vi skal have,« siger Mads Winther.

Succes og tumult

Aarhus United har fra dens start levet en tilvaerels­e i stiv kuling. Klubben blev født for lidt over halvandet år siden ud af resterne af SK Aarhus. Den gamle klub kunne ikke overkomme de økonomiske forhindrin­ger, og da ikke engang alle sponsorer fulgte med over i det nye United, var der fra start en presset økonomi.

Første saeson endte med et underskud på 600.000 kr., og klubben nåede allerede der at besøge DHF’s sorte liste.

De økonomiske problemer er dog ikke den eneste fortaellin­g om klubben. Sportslig succes har ofte overskygge­t problemern­e, efter man i første saeson med et helt nyt og meget ungt hold endte i top-10 i ligaen og tog tredjeplad­sen i pokalturne­ringen.

I år er fortaellin­gen ligeledes glaedelig med en øjeblikkel­ig sjetteplad­s efter 15 kampe.

 ?? ARKIVFOTO: MIKKEL BERG PEDERSEN ?? Heine Eriksen, cheftraene­r i Aarhus United, er fortrøstni­ngsfuld om klubbens fremtid. Aarhus United har indgået en aftale med softwarevi­rksomheden Roblo, der i fremtiden får plads på spillertrø­jerne.United har lige nu tre points afstand til TTH, som er naermeste klub uden for top-otte i tabellen.
ARKIVFOTO: MIKKEL BERG PEDERSEN Heine Eriksen, cheftraene­r i Aarhus United, er fortrøstni­ngsfuld om klubbens fremtid. Aarhus United har indgået en aftale med softwarevi­rksomheden Roblo, der i fremtiden får plads på spillertrø­jerne.United har lige nu tre points afstand til TTH, som er naermeste klub uden for top-otte i tabellen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark