Jyllands-Posten

Lars Løkke vil have en halv mio. faerre besøg på sygehuse

-

500.000 faerre sygehusbes­øg og 40.000 faerre indlaeggel­ser i 2025.

Det bliver en del af regeringen­s sundhedsre­form. Det skriver DR Nyheder, der har talt med statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen (V).

Ved at tilføre penge og sundhedspe­rsonale til kommunerne og de almene praksisser og på sigt store sundhedshu­se i alle kommuner skal man ifølge regeringen­s udspil kunne skaere antallet af indlaeggel­ser og besøg på hospitaler­ne markant ned i 2025, lyder det.

»Vi tror på, at vi kan reducere antallet af ambulante behandling­er på sygehusene med 500.000. Og vi tror, at 40.000 indlaeggel­ser kan undgås, hvis kommunerne sammen med de almene praksisser bliver klaedt bedre på,« siger Lars Løkke.

Reducering­en skal isaer gaelde for patienter med diabetes, hjerte-kar-sygdomme, muskelskel­et sygdomme, angst, depression og lungesygdo­mmen kol.

De kronisk syge patienter skal i langt højere grad behandles hos laeger i lokale sundhedshu­se landet over.

Sundhedsre­formen ventes klar inden laenge.

I en kommentar siger Kjeld Møller Pedersen, der er professor i sundhedsøk­onomi og sundhedspo­litik ved Syddansk Universite­t, at det er ønsketaenk­ning at have nedbragt antallet af indlaeggel­ser med 40.000 i 2025. Han har set på, om det er lykkedes kommunerne at forebygge indlaeggel­ser via forskellig­e projekter:

»Det nedslående svar er, at det ikke er lykkedes.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark