Jyllands-Posten

HER ER SAGERNE OM KRAENKENDE ADFAERD

-

Den 16. september kom det frem, at en gruppe jurastuder­ende på Københavns Universite­t fik en henstillin­g fra ledelsen om at finde nye udklaednin­ger i deres introforlø­b, efter at elever havde følt sig kraenkede over valg af udklaednin­gstemaer.

Den 14. december skrev Weekendavi­sen, at nultoleran­cen også har haft konsekvens­er i auditoriet, hvor en lektor den 30. august blev kaldt til tjenstlig samtale, fordi nogle elever bl.a. følte, at han ikke havde respekt for deres køn, og at etniske minoritete­r blev forfordelt i undervisni­ngen og ved eksamen. Beskyldnin­ger, som lektoren har afvist, og anklager, som ikke kunne underbygge­s.

Den 18. december skrev Kristeligt Dagblad om en underviser på Copenhagen Business School (CBS), som fik en undskyldni­ng, efter at hun blev kraenket over, at der på et møde blev sunget ”Den danske sang er en ung blond pige”. Den kvindelige forsker af anden etnisk baggrund end dansk havde følt sig ekskludere­t.

Den 20. december blev der holdt et internt debatmøde om personalep­olitiske retningsli­njer på Københavns Universite­t. Herefter vil Hovedsamar­bejdsudval­get vurdere, om retningsli­njerne kan omskrives, så der ikke kan opstå tvivl om den akademiske frihed.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark