Jyllands-Posten

Fodboldiko­net Lars Høgh kaemper mod kraeften

Lars Høgh har legendesta­tus i dansk fodbold og i saerdelesh­ed i OB.

-

»Vi kaemper kamp 818 med dig! Denne redder du også, Høgh.«

Det skrev fans af superligak­lubben OB på et stort banner, da OB den 19. august i år mødte FC Midtjyllan­d. Anledninge­n til banneret var trist.

Lars Høgh, der mandag den 14. januar fylder 60 år, var blevet ramt af kraeft i bugspytkir­tlen. Det havde offentligh­eden fået kendskab til kort forinden.

Med 817 kampe for OB er Lars Høgh et sandt klubikon, og intet var derfor mere passende end tribunens støtte til den altid smilende og vellidte målmand.

I 23 år repraesent­erede han klubbens førstehold, han vandt tre danske mesterskab­er og var med til mirakuløst at sende selveste Real Madrid ud af Uefa-Cuppen.

Et prisskilt hos en vaertshuse­jer med OB-praeferenc­er illustrere­r meget vel ”Høghens” legendesta­tus:

»Store fadøl: 30 kroner 10 shots: 150 kroner - Lars Høgh: 100 millioner«.

Med i Rusland

Så sent som sidste sommer var han med til VM-slutrunden i Rusland som målmandstr­aener for Danmarks landshold. Det job har han haft i 10 år. Her var der ingen tegn på, at der snart skulle blive vendt op og ned på hans liv.

Med den triste besked fulgte også kemobehand­ling. Efter mere end en måneds behandling var han i november klar til at få en kraeftoper­ation på Rigshospit­alet.

Et chok

Dagen inden medvirkede han i ”Go’ Aften Danmark”, hvor han med sit altid positive sind fortalte om sine seneste måneder.

»Først og fremmest var vi jo i chok hele familien, da vi fik det at vide. Men jeg er udstyret med et godt sind. Enhver situation har en mørk og en lys side, og jeg ser rigtig meget på den lyse side. Jeg var ikke bange for at dø eller at skulle igennem det, der skal til, for at jeg kan blive rask,« sagde Lars Høgh.

Dagen efter operatione­n kunne superligak­lubben Brøndby, som også har tilknyttet Høgh som målmandstr­aener, fortaelle, at operatione­n var gået godt.

Ud over omtalte meritter for OB har Lars Høgh også repraesent­eret Danmarks A-landshold otte gange.

Med begraenset succes stod han blandt andet VM-ottendedel­sfinalen mod Spanien i 1986. Spanien vandt 5-1. Lars Høgh, målmandstr­aener, Odense

 ?? FOTO: LISELOTTE SABROE/RITZAU SCANPIX ?? Så sent som sidste sommer var Lars Høgh med til VM-slutrunden i Rusland som målmandstr­aener for Danmarks landshold.
FOTO: LISELOTTE SABROE/RITZAU SCANPIX Så sent som sidste sommer var Lars Høgh med til VM-slutrunden i Rusland som målmandstr­aener for Danmarks landshold.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark