Jyllands-Posten

Fyring kom som en overraskel­se. Nu er han glad for at vaere kommet videre

Ulrik Sporks karriere i Novo Nordisk-familien sluttede, da han efter mange års succes blev fyret på gråt papir. Nu er han bestyrelse­sformand for Dansk Vaekstkapi­tal II.

- BENJAMIN W. CHRISTENSE­N

23 år i Novo-familien fik over natten en brat ende for Ulrik Spork, da han ud af det blå måtte forlade koncernen, dagen inden Eivind Kolding i 2014 satte sig i chefstolen for investerin­gsselskabe­t Novo A/S, i dag Novo Holdings.

Siden røg Eivind Kolding selv ud.

»Når der pludselig kommer en tilskyndel­se til at skulle finde på noget andet, så bliver der tid til at taenke sig om og finde ud af, hvad man så skal gøre,« siger Ulrik Spork.

Så ikke visdommen

Han fortaeller åbent om, at det langtfra var en del af hans karrierepl­anlaegning.

Omvendt var han heller ikke super overrasket over, at det kunne ske.

»Det gør det en gang imellem, men jeg taenkte jo ikke, at det skulle ske for mig,« konstatere­r Ulrik Spork.

»Der var nogle, der sagde, at det var godt for mig, at jeg fik mulighed for at prøve noget andet, for ellers var jeg bare blevet haengende. Det kunne jeg i det øjeblik ikke rigtig se visdommen i,« fortaeller Ulrik Spork.

Han er i dag bl.a. bestyrelse­sformand for Dansk Vaekstkapi­tal II, der forvalter en formue på 3 mia. kr. Penge, der bliver investeret i en bred vifte af fonde, som efterfølge­nde investerer i virksomhed­er.

Udover posten som bestyrelse­sformand har

Det har vaeret en overraskel­se og en glaede for mig, at mange af relationer­ne var lige så hjertelige, når jeg ikke havde et visitkort, der stod Novo på. Ulrik Spork, bestyrelse­sformand for Dansk Vaekstkapi­tal II

Ulrik Spork en raekke andre formandspo­ster i mindre life science-selskaber.

Det gaelder bl.a. Medtrace, Practio og Salient Pharma.

Spaendende transition

I 2014, da han blev fyret fra Novo efter 23 år med diverse stillinger, betød det med ét farvel til jobbet som chef for de store investerin­ger.

I praksis det naeststørs­te job i investerin­gsselskabe­t. Og farvel til de trygge rammer.

»Jeg synes, det har vaeret en spaendende transition og er meget glad for det, jeg laver i dag,« siger han.

»Jeg savner sådan set ikke at skulle gå det samme sted hen hver dag, selv om der bestemt er privilegie­r ved at vaere i en stor virksomhed med alle de ting, der følger med, og som man tager for givet, når man er der,« fortaeller Ulrik Spork.

Den hvide hest

Selv mener han, at det lyder lidt højrøvet, når han siger, at han ikke som sådan har søgt nogle af de poster, han i dag bestrider.

De er derimod kommet via de mange relationer, han over årene har opbygget.

»Jeg havde en fornemmels­e af, at der var nogle mennesker, der også havde en interesse i mig som person. Ikke kun fordi jeg havde siddet på den hvide hest i Novo, men også fordi der var nogle mennesker, som syntes, at det havde vaeret et frugtbart, profession­elt og også et personligt samarbejde,« understreg­er Ulrik Spork.

Hvis man opfører sig ordentligt, er der større sandsynlig­hed for, at der er nogen, som gider have med en at gøre både profession­elt og privat, som han udtrykker det.

»Man bliver lidt fartblind. Det kan vaere svaert at skelne imellem, om de kommer, fordi Ulrik er en Resten af tiden handler om sejlads og istandsaet­telse af alt fra huse til både. Noget, han i al beskedenhe­d er ganske god til.

»Jeg har dyrket kapsejlads hele mit liv, og da jeg var meget ung, blev jeg faktisk danmarksme­ster et par gange,« siger Ulrik Spork og tilføjer:

»Jeg får stadig sejlet noget, når jeg har tiden til det og har en båd, jeg gider sejle med.« Ulrik Spork, bestyrelse­sformand, Klampenbor­g

 ?? PR-FOTO ?? Ulrik Spork har dyrket kapsejlads hele sit liv, og som ung blev han danmarksme­ster et par gange.
PR-FOTO Ulrik Spork har dyrket kapsejlads hele sit liv, og som ung blev han danmarksme­ster et par gange.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark