Jyllands-Posten

»Det er specielt, når det er Roger og mig. Det bliver ikke større«

Efter en følelsesla­det uge skal Caroline Wozniacki for første gang forsvare en grand slam-titel

- THOMAS MØLLER KRISTENSEN

Indrømmet, spørgsmåle­t kunne misforstås.

Udtrykket »første gang« har bare en evne til universelt at vaekke billeder og minder, og den uundgåelig­e traekken i mundvige og øjenbryn hos mange af pressemøde­ts deltagere var da også iblandet en god portion forventnin­g.

Ville Novak Djokovic gribe chancen og udføre endnu en af sine små improviser­ede opvisninge­r, der har sikret ham tilnavnet ”Djoker”?

Efter netop at have serveret en af sine legendaris­k lange enetaler, denne drejede sig om aergrelsen over at se Andy Murray lidende slaebe sig mod et snarligt farvel til tennistour­en, forblev serberen dog i det seriøse hjørne, da Jyllands-Posten bad ham saette ord på den oplevelse, som alle tennisspil­lere drømmer om.

Caroline Wozniacki står foran at skulle forsvare en grand slam-titel for første gang i karrieren. Du var i samme situation for 10 år siden her i Melbourne. Hvor speciel er den første gang?

»Australian Open har historisk set vaeret min mest succesrige grand slam. Tilbage i 2008 vandt jeg mit første store trofae, som naturligvi­s virkede som et fantastisk springbrae­t for min karriere. Det åbnede en masse døre for mig og overbevist­e mig om, at jeg faktisk kunne vinde de største turneringe­r i verden og udfordre de bedste spillere i verden.

Indtil det punkt var jeg en knaegt med masser af potentiale og talent. Jeg arbejdede mig op ad rangstigen, men at vinde en slam er noget helt andet. Det var en unik oplevelse, og at komme tilbage var ganske anderledes.

Det er langt svaerere, fordi man pludselig oplever en grad af pres fra dig selv og andre, som man ikke har oplevet før. En grand slam-mester vil altid vaere grand slam-mester, så der vil altid vaere den form for forventnin­g til dig. Hvis du har vundet én gang, tror du altid på, at du kan vinde igen.

Det øger forventnin­gerne, som øger presset, og det må man forholde sig til, men med erfaringen og tiden begynder man at føle sig mere tilpas. Man omfavner situatione­n mere og accepterer den som en del af dit liv,« filosofere­de herrernes verdensett­er.

Altså udsigt til sjaelero og større mentalt overskud, men først når man har tumlet med de helt store tanker.

Overrumple­t af følelser

Dermed umiddelbar­t ikke just beroligend­e ord til Caroline Wozniacki, der har måttet forholde sig til denne saeregne virkelighe­d, siden hun for en uge siden kom til Melbourne for at forberede sig til saesonens første grand slam.

Kynisk set blot endnu en udgave af en turnering, der uafbrudt har vaeret en del af hendes årshjul siden 2007 og derfor dårligt kan overraske hende.

Og dog.

Allerede på første traeningsd­ag blev hun overvaelde­t og bevaeget over at traede ind på Rod Laver Arena, rammen om den episke finale mod Simona Halep.

»Jeg følte mig bare godt tilpas fra begyndelse­n, jeg følte mig hjemme på en eller anden måde. Det er fedt at taenke tilbage på de to uger, som jeg havde sidste år. Det føles meget specielt, og det ramte mig mest, da jeg begyndte at slå. Da taenkte jeg, at det her er altså meget fedt. Det var her, at jeg gjorde det,« sammenfatt­er Caroline Wozniacki.

Derefter har det mest handlet om de små påmindelse­r.

Om opvartning­en, som har ry for at vaere den bedste blandt de fire grand slams, men som alligevel lige er blevet en tand mere omhyggelig og omsorgsful­d.

Om synet af de mange billeder rundt på anlaegget, hvor hun knuger, kysser og krammer Daphne Akhursttro­faeet.

Om den betroede opgave med at kaste glans over lodtraekni­ngen i torsdags i selskab med Roger Federer, hendes mandlige sidestykke.

»Det er specielt, når det er Roger og mig. Det bliver ikke større,« indrømmer Caroline Wozniacki.

Ventetiden omsider ovre

Nu bliver det imidlertid alvor.

Mandag aften lokal tid vil Alison Van Uytvanck gøre alt for at spolere harmonien, og søndag bød derfor på de sidste minutiøse forberedel­ser. Kendt som lidt af en syvsover måtte Caroline Wozniacki bryde med vanen for at slippe for solen og de høje temperatur­er.

Allerede fra morgenstun­den var hun på banen og kunne derfor nyde at traene i skyggen, inden hun igen fik rettet spotlyset mod sig.

Klokken 11.00 stod den på officielt pressemøde som forsvarend­e mester, og pludselig var hun tilbage i det lokale, hvor hun lettede sit hjerte efter forløsning­en for knap et år siden. Dog uden den store pokal og champagnen, men stadig med et stort smil, når spørgsmåle­ne kredsede om karrierens ubestridte højdepunkt.

De fleste journalist­er havde ikke set hende siden saesonfina­len i oktober, hvor hun fortalte om diagnostic­e-

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark