Jyllands-Posten

En haevngerri­g mor, en brødebetyn­get grynter, en

Kvindernes tennistour har sjaeldent vaeret bredere i toppen, hvor Caroline Wozniacki slås med genfødte veteraner og klogere talenter.

- THOMAS MØLLER KRISTENSEN

For ikke at miste overblikke­t totalt glemmer vi alle scenariern­e og springer direkte til konklusion­erne.

Før Australian Open kan hele 11 kvinder fantasere om at vaere kravlet op på førsteplad­sen af verdensran­glisten, når årets første grand slam er overstået om knap 14 dage.

Naturligvi­s har alle ikke en lige god chance, men det usaedvanli­gt store felt er blot endnu et bevis på, at konkurrenc­en i toppen er historisk bred. De seneste to saesoner har budt på otte forskellig­e vindere af Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open, og de seneste tre år er mindst to af de fire fyrtårne blevet vundet af en spiller, som aldrig tidligere havde snuppet en grand slam-titel.

Becker overså Wozniacki

2019 kan tilmed vise sig at blive endnu vildere og endnu svaerere at spå om. Flere etablerede spillere er tilbage, de unge har fået endnu et år på bagen, og derfor skal Boris Becker vaere undskyldt, da han i en pressesean­ce forud for Australian Open totalt overså Caroline Wozniacki som et bud på den bedste af de bedste i Melbourne.

Ellers langtfra et urealistis­k bud, da hun jo er forsvarend­e mester, og på Jyllands-Postens spørgsmål roser den tidligere topspiller og Eurosportk­ommentator da også den danske verdenstre­er for omsider at have brudt forbandels­en og fået fat i et grand slam-trofae:

»Siden har hun ikke vaeret under pres, selv om hun naturligvi­s håber at komme tilbage og forsvare sin titel. Sidste års finale mod Halep var et regulaert slag helt frem til det sidste point, og Caroline skal udvise samme attitude. Hun er en af de største fightere, hun er virkelig fit, og det kan baere hende langt.«

Tror du, at hun kan vinde flere grand slams?

»Hvorfor ikke? Se på Serena Williams. Selv som mor kan du komme tilbage og kaempe med om en grand slam-titel. Så jeg anser Caroline for stadig at vaere ung nok til at spille yderligere tre-fire år på højeste niveau.«

Som sin største favorit har tyskeren dog Serena Williams, der trods status af mor synes på vej mod fortidens skraemmend­e styrke. Veteranen vil have bortvasket pletten fra sit famøse angreb på dommeren i US Open-finalen og har helt utradition­elt ikke talt med pressen før Australian Open for i stedet at hellige sig et hårdt traeningsp­rogram.

»Hun virker i klart bedre form og bevaeger sig langt bedre end i 2018. Det må vaere skraemmend­e for de andre kvinder at kigge på hende og taenke: »Pyha, sidste år var hun på 60-70 pct. og nåede i to grand slam-finaler, så har jeg overhovede­t en chance nu?« og bortset fra Serena har jeg svaert ved at vaelge kandidater til titlen,« erkender le-

 ?? FOTO: EDGAR SU/REUTERS ?? Aryna Sabalenka fanget i endnu et larmende udbrud under Australian Open 2018.
FOTO: EDGAR SU/REUTERS Aryna Sabalenka fanget i endnu et larmende udbrud under Australian Open 2018.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark