Jyllands-Posten

Jyske Bank-nyt: Fra i morgen saelger Silkeborg kun højresko

Intet står over den personlige frihed. Saerligt til at have tegnebogen fyldt med plastickor­t fra Silkeborg.

- ANDERS HEIDE

Frihed kan man ikke få nok af, og nu bliver Jyske Banks kunder snart fri for det kombinered­e Visa-dankort, som stort set alle andre danskere har i tegnebogen. Jyske Banks direktion har nemlig bestemt, at det er bedst sådan.

Nogle ved bedre end andre, hvad frihed er, og Anders Dam ved bedst: AEgte frihed er at have ét Visa-kort og ét dankort i tegnebogen i stedet for det kombikort, som altså stort set alle andre danskere anvender.

Om kunder i Jyske Bank kan klage over afgørelsen? Muligvis. Prøv at sende et brev til papirconta­ineren bag hovedsaede­t, Vestergade 8-10, 8600 Silkeborg. Maerk gerne kuverten ”Småt braendbart”.

Jyske Banks ordførende direktør, Anders Dam, leverede i mandags det hidtil mest friske udspil fra nogen dansk virksomhed­sleder i 2019. Anders Dam har besluttet, at Jyske Bank ophører med at udstede det kombinered­e Visa-dankort, som befinder sig i millioner af danskeres tegnebøger. Kortet er simpelthen rasende populaert.

Men nu er det slut. Når kunder i Jyske Bank konstatere­r, at deres Visa-dankort snart udløber og beder om et nyt, får de ikke en bytter. De får to kort. Ét Visa-kort. Og ét dankort. Anders Dam Anders Dam kalder kombikorte­t for »statskapit­alisme« og »kommunisme«. En knaegtelse af det frie valg.

Sko i par er fortid

Frihed kan man ikke få nok af, og i solidarite­t med Jyske Bank har handelssta­ndsforenin­gen i Silkeborg derfor besluttet følgende:

Lykke Sko på Torvet 2, 8600 Silkeborg, saelger fra i morgen kun højresko. Alt for laenge har en socialisti­sk inficeret fodtøjsind­ustri påtvunget borgerne at købe sko i par. Skoringen i Vestergade har indført samme politik. I en kort overgangsp­eriode vil badetøfler kunne erhverves i par mod dispensati­on fra Region Midtjyllan­d. Begge butikker har i morgen festlige åbningstil­bud under mottoet ”Én fod, én sko, ét Silkeborg”.

Slut med returbille­tter

Hjuldamper­en ”Hjejlen” ophører straks med at udstede returbille­tter. I brochuren ”Glaeden ved at sejle til Himmelbjer­get på en enkeltbill­et” vil borgmester Steen Vindum (V) oplyse turister om, at returbille­tter kraenker individets mulighed for at vaelge forskellig­e transportf­ormer ud og hjem fra Himmelbjer­get, hvis en pludselig tilskyndel­se til at gå 17 kilometer retur til bilen opstår ud af det blå.

Under mottoet ”Til kamp for det frie valg” vil Restaurant Ålekroen fremover skille retter ad, som serveres samlet i resten af Danmark. Fra i morgen vil gaester, der bestiller stegt flaesk med persilleso­vs således få at vide, at de må vaelge: Flaesk – eller persilleso­vs. Gaester, der insisterer på kombien, vil blive bedt om at forlade lokalet. Der er dog indledt et samarbejde med udvalgte restaurati­oner i Herning, således at Ålekroen udleverer stegt flaesk i en plasticpos­e og oplyser koordinate­r på spisestede­r vestpå, der står klar med persilleso­vs.

Frihed kan man ikke få nok af, og man må ønske Jyske Bank held og lykke med sit initiativ.

Nogle kunne få den tanke, at det er et meget frisk udspil i et valgår. Og da ikke mindst oven på et 2018, hvor bankernes brancheorg­anisation sluttede med at sige undskyld for kun at have taenkt på sig selv og have svigtet samfundets tillid.

God vind.

Kommentato­r og kommunikat­ionsrådgiv­er

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark