Jyllands-Posten

Baby-kaede vil erobre legetøjssa­lg efter kollapset hos Faetter BR

OMLAEGNING: Babysam melder om vaekst i salget trods hårdt pres på dele af detailhand­len. Kaeden er aktuelt glad for, at den var i krise for få år siden.

- JESPER OLESEN

Kollapset i Top-Toy får andre inden for salg af legetøj til at skrue op for den varegruppe. Det gaelder også butikskaed­en Babysam.

Den har ellers tidligere valgt at reducere udbuddet af legetøj, så det kun er rettet mod babyer og de alleryngst­e børn.

Lukningen af kaederne Faetter BR og Toys”R”Us får dog Babysam, som har 33 butikker rundt om i landet, til at øge udbuddet igen. Selskabet har allerede vaeret i kontakt med leverandør­er for hurtigt at få mere legetøj ind i butikkerne.

»Vi ser et hul i markedet, efter at Top-Toy er lukket, så vi vil laegge mere legetøj – inden for laering og andet – ind i sortimente­t. Det er et eksempel på, at med den aktuelle udvikling i detailhand­len er det afgørende at kunne agere hurtigt efter forandring­er,« siger adm. direktør Kenneth Nørgaard, Babysam.

Vinder markedsand­ele

Kaeden, der ejes af kapitalfon­dene Polaris og AAC Capital, har netop afsluttet regnskabet for 2017/18. Det viser for fjerde år i traek vaekst i omsaetning­en. Året før var vaeksten på 9 pct., mens fremgangen blev på 5 pct. i 2017/18, så omsaetning­en nåede 500 mio. kr.

En markant del ligger i nethandlen med babyudstyr, da vaeksten i onlinesalg­et var på 29 pct. Kenneth Nørgaard fastslår dog, at der også er vaekst i det nøgletal, som hele Årsregnska­b for Babysams moderselsk­ab. detailhand­len er optaget af – nemlig like-for-like, som viser udviklinge­n i de eksisteren­de butikker.

»Vi kom ud af året med indeks 102 på det tal, så salget går også frem i de fysiske butikker. Vi vinder igen markedsand­ele på det danske marked. Det er afgørende, at vi har et effektivt samspil mellem de digitale løsninger og butikkerne. Halvdelen af kunderne, som handler online, henter deres varer i butikkerne, og dermed øges aktivitete­n der betydeligt. Den model virker,« siger Kenneth Nørgaard.

En god krise

Babysam fremhaever også, at driftsresu­ltatet det seneste år, når ekstraordi­naere aktivitete­r traekkes fra, er steget med 9 pct. til 34 mio. kr.

Det opgør selskabet selv som udgifter til bl.a. en igangvaere­nde salgsproce­s og styrkelse af ledelsen. På bundlinjen dykkede Babysams resultat før skat også med 4 mio. til 16 mio. kr.

Hverken adm. direktør Kenneth Nørgaard eller bestyrelse­sformand Sanna Mari Suvanto-Harsaae laegger skjul på, at den samlede detailhand­el er under pres. Derfor skal Babysam arbejde benhårdt i et marked praeget af både digital transforma­tion og et aendret forbrugsmø­nster. Formanden siger:

»Det bedste, der er sket for Babysam, er, at selskabet var i alvorlig krise for seks-syv år siden. Vi blev hårdere og tidligere ramt end mange andre. Derfor er selskabet rustet med bl.a. integrered­e salgskanal­er, som andre slås med.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark