Jyllands-Posten

Kapitalfon­d er taettere på salg af Babysam

Trods et presset detailmark­ed vurderer ejeren af Babysam, at den danske butikskaed­e, som også har onlinesalg, snart kan afsaettes. Babysam kan blive del af en konsolider­ing inden for børne- og babyudstyr i Skandinavi­en.

- JESPER OLESEN

Selv om salgsproce­ssen reelt har vaeret i gang gennem laengere tid, ejer to kapitalfon­de fortsat detailkaed­en Babysam. Der er dog netop nu skred i planerne, så målet er trods et yderst vanskeligt marked for detailhand­el en snarlig afklaring.

Kapitalfon­dene Polaris og AAC Capital er hovedaktio­naerer i Babysam. Allerede for et år siden kunne JyllandsPo­sten fastslå, at investerin­gsbanken ABG Sundal Collier var hyret til at tilrettela­egge en salgsproce­s.

I fjor ville ledende partner Jan Johan Kühl i Polaris kun bekraefte, at en salgsproce­s lå taettere på end tidligere. Meldingen fra Polaris-chefen lyder nu om salget af Babysam:

»Vi er da nok kommet taettere på end tidligere.«

I et nyt regnskab fra Babysam for 2017/18 fremgår det også, at der blev bogført 5 mio. kr. i omkostning­er til en salgsproce­s.

Aktuelt er der hårdt pres på den samlede detailhand­el, og investorer har braendt sig på at gå ind i butiksdrif­t. Seneste eksempel er kapitalfon­den EQT, der har måttet opgive legetøjsse­lskabet TopToy, som er gået konkurs.

Alligevel mener Jan Johan Kühl, at der fortsat er interesse i markedet for at investere i detailhand­len og Babysam. Han har dog ingen kommentare­r til, om der skulle vaere reelle salgsforha­ndlinger i gang. Jan Johan Kühl siger dog:

»Investorer vil gerne med på et vaekstspor. Babysam opererer i en attraktiv niche i detailhand­len med babyudstyr, hvor kunderne vil have både rådgivning og convenienc­e. Det kan virksomhed­en tilbyde med integrered­e fysiske og digitale salgskanal­er.«

Tab afløst af fremgang

Kapitalfon­dene overtog Babysam i 2008 – men tabte gennem nogle år naesten 600 mio. kr. på butikkerne og Odder Barnevogns­fabrik, der også indgår i selskabet. De seneste fem år har der dog atter vaeret fremgang.

Planen for Polaris var ved overtagels­en faktisk at ekspandere Babysam til både Norge og Sverige. Finanskris­en satte dog en stopper for det. Babysam måtte igennem en genopretni­ngsplan med lukning af butikker og konverteri­ng af bankgaeld til aktier.

Netop et nyt fokus på Skandinavi­en og en konsolider­ing af branchen for salg af baby- og børneudsty­r kan også indgå i en proces for Babysam.

Konkurrenc­en er øget isaer online, hvor det svenske selskab Jollyroom, der har Egmont-koncernen

 ?? Foto: Joachim Ladefoged ?? Adm. direktør Kenneth Nørgaard og Babysam melder om stor vaekst i onlinesalg­et.
Foto: Joachim Ladefoged Adm. direktør Kenneth Nørgaard og Babysam melder om stor vaekst i onlinesalg­et.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark