Jyllands-Posten

KONKURRENT­EN

-

Jollyroom blev grundlagt af den svenske serieivaer­ksaetter Ole Sauar i 2010 som stadig stadig 62,5 pct. af aktierne i selskabet.

Er blevet den største i e-handel med børne- og babyudstyr i Norden. Selskabet ventes at nå en omsaetning på ca. 1,5 mia. svenske kroner i 2018.

Den danske mediekonce­rn ejer 37,5 pct. af Jollyroom.

som medejer, i 2018 havde en vaekst i salget af børne- og babyudstyr på 50 pct.

Netop det selskab, som har salg i en raekke lande, vil i 2019 ifølge adm. direktør og hovedaktio­naer Ole Sauar gerne fokusere på netop det danske marked. Desuden vil han tage del i en konsolider­ing af markedet i Skandinavi­en.

For mange butikker

På spørgsmåle­t om, hvorvidt Jollyroom også jagter opkøb, lyder det i mailsvar fra Ole Sauar til Jyllands-Posten, at selskabet har »fokus på organisk vaekst – men holder sig orienteret, når virksomhed­er er til salg«.

Til gengaeld siger han, at der ikke umiddelbar­t satses på et opkøb af netop Babysam, Kenneth Nørgaard, adm. direktør, Babysam da det selskab ifølge ham »består af for mange fysiske butikker«.

Hos Babysam fastslår adm. direktør Kenneth Nørgaard, at selskabet hele tiden vurderer omfanget af kaedens butikskonc­ept. Den har i dag 33 af slagsen – efter at der i fjor både er åbnet nye og lukket andre butikker. Babysamche­fen siger:

»I butikkerne skaber vi oplevelser for kunderne, og vi skal vaere, hvor de er. Onlinehand­el og butikker haenger sammen. Det kan godt vaere, at vi fremover skal omdanne flere lokationer til mindre butikker og have få meget store butikker – med endnu flere tilbud rettet mod vores målgrupper. I detailhand­len netop nu gaelder det om at kunne agere hurtigt efter markedet.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark