Jyllands-Posten

Da kapitalfon­den kom ombord

-

en medvirkend­e rolle, hvis de har trukket egenkapita­l ud til sig selv i forbindels­e med handlen,« siger Frank Thinggaard, der udtaler sig på baggrund af Alfred Grindersle­vs analyse.

Kritikken af ejerne har vaeret massiv, siden nøglerne blev drejet den 28. december. Selv om kuratorern­e i øjeblikket forsøger at saelge stumperne, tyder alt på, at banker, leverandør­er og andre kreditorer vil tabe langt størstedel­en af de 1,8 mia. kr., som de har til gode.

Ifølge detaileksp­erten Bruno Christense­n kørte den 55 år gamle legetøjska­ede i grøften på grund af kapitalfon­dens overtagels­e. Han mener ikke, at kapitalfon­denes kyniske tilgang til forretning gjorde noget godt for legetøjska­eden.

»Jeg tror ikke, Top-Toy ville vaere endt som nu ved fortsat familieeje­rskab. Her tror jeg, at familien ville have sadlet om i tide og gjort nogle tiltag, hvor de aldrig var kommet ud i denne her situation,« siger han.

EQT fejllaeste markedet

CBS-lektoren Robert Spliid er uenig. Det seneste regnskab viser, at ejerne efter overtagels­en lånte selskabet 175 mio. kr., som i marts 2018 blev konvertere­t til egenkapita­l. Dertil kommer der ifølge EQT en yderligere kapitaltil­førsel, som man dog ikke vil oplyse størrelsen af.

Alt i alt står EQT således til at tabe over 1 mia. kr. på konkursen, mens Gjørup-familien slipper langt billigere.

»EQT har forsøgt at holde fast i investerin­gen og er kommet med flere penge, så de har givet det en chance. Men de har fuldstaend­ig fejllaest hele legetøjsma­rkedet,« siger Robert Spliid.

Ifølge ham er EQT uden tvivl den største taber i skandalen om Faetter BR’s død.

»Gjørup-familien er home safe. Dem skal man nok ikke have medlidenhe­d med. Familien har solgt forretning på et optimalt tidspunkt, og havde den ikke haft EQT, var den selv rendt panden mod en mur,« mener Robert Spliid.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark