Jyllands-Posten

Bank

-

horisont er netop de strategisk­e udsigter og muligheder for virksomhed­en saerligt interessan­te, men eventuelt nu et underskud i Danske Bank.

Det er et uheldigt tidspunkt, at der opstår et udviklings­hul i strategien, da Europa står over for en nedgang i bnp-vaeksten, hvilket kan belaste banksektor­en. Samtidig er det uundgåelig­t, at fintech-virksomhed­erne vil forsøge at tilkaempe sig markedsand­ele eller aendre sektoren.

Hvor meget Danske Bank er udfordret af det øjeblikkel­ige ledelsesva­kuum mener jeg understreg­es af, at man nu også skifter headhunter i forsøget på at finde den nye CEO for banken. Jeg tager det som en indikation af, at der går et paent stykke tid, inden der er en ny ledelse på

rådgiver formuende kunder, virksomhed­er, fonde, regioner og kommuner i ind- og udland.

Denne artikel er ikke en anbefaling om køb eller salg af den omtalte aktie for den individuel­le investor, men giver indsigt i, hvordan en profession­el rådgiver vurderer en mulig investerin­g. Giver artiklen anledning til overvejels­e om køb eller salg af et vaerdipapi­r, bør laeseren benytte sin normale rådgivning om dette.

Omtales et selskab, som Lundgreen's Capital/Peter Lundgreen har investeret i, vil dette fremgå. plads, hvilket vaegter negativt og samtidig er yderligere en usikkerhed­sfaktor.

Et selvstaend­igt kapitel

Den direkte negative økonomiske effekt af hvidvasksk­andalen er et helt selvstaend­igt kapital for sig, hvor jeg fortsat argumenter­er for, at det er saerdeles svaert at saette tal på.

Ingen kan vide, om Danske Bank bliver dømt, og i givet fald, hvor stor bøden bliver. Dog er maengden af usikkerhed meget større, idet andre myndighede­r stadig kan melde sig på banen.

Den 9. januar annoncered­e den amerikansk­e pensionska­sse The Plumbers & Steamfitte­rs Local 773 Pension Fund, at de anlaegger sag an imod Danske Bank. Man forsøger samtidig at få mulighed for at lave en samleklage ud af sagsanlaeg­get, således at andre også kan deltage i sagsanlaeg­get. Hvor langt pensionska­ssen kommer mod Danske Bank, har jeg ingen forudsaetn­inger for at kunne bedømme, men risikoen er, at der kommer flere civile sagsanlaeg.

Man kan have den holdning, at Danske Bank ser billig ud, når man betragter aktiens nøgletal, men selskabet indeholder en uendelighe­d af risikofakt­orer, som investor skal tage højde for i prisfastsa­ettelsen af aktien.

Hele historien er p.t. lidet opløftende og passer derfor stadig til ”underperfo­rm”vurderinge­n (naestlaves­te af fem niveauer) fra sommeren sidste år – jeg ser p.t. ingen grund til at aendre den vurdering.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark