Jyllands-Posten

Stort issalg hjaelper sukkerfrit firma med at saette rekord

For at blive ved med at favne bredest muligt lancerer Easis en ny produktkat­egori, som fokuserer på måltidsers­tatninger.

-

Salget af forskellig­e fødevarer uden tilsat sukker fortsaette­r med at vokse for Easis, der samtidig løfter indtjening­en til det højeste nogensinde.

I et foreløbigt regnskab for 2018 er resultatet af primaer drift vokset med 27 pct. til 11,5 mio. kr. Det er det bedste resultat ud for den post, siden fødevarepr­oducenten blev etableret i 1993. Bag den rekordhøje indtjening ligger isaer et stigende salg af eksempelvi­s sukkerfri is og chokolade. Omsaetning­en oplyser Easis ikke, men bruttofort­jenesten, der er omsaetning­en fratrukket de direkte omkostning­er, steg sidste år med 18 pct. til 17 mio. kr.

Ifølge Thomas Møberg, der er adm. direktør hos Easis, er der tre hovedårsag­er til det seneste års fortsatte fremgang.

»Den ene er, at vi havde en god issaeson med god innovation på is, da vi lancerede to nye is, ligesom vi også havde lidt bedre aftaler på issegmente­t samt generobred­e en markedsand­el, som vi havde mistet for nogle år siden,« siger han og tilføjer:

»Den anden er hele innovation­sdelen og hele den innovation­skraft, vi har fået ved at saelge via vores webshop. Og den tredje er en kombinatio­n af, at vi holder sundhedsko­nferencer og messer samt har foredragsh­oldere inde og besøge os.«

»Alt det, vi har lavet de seneste 25 år, er faktisk ved at gå op i en højere enhed lige nu,« fortaeller Thomas Møberg.

Da Easis startede sin forretning i 1993, blev der hovedsagel­igt solgt til diabetiker­e. I dag bliver der fortsat solgt en del til folk med diabetes, men der er også kommet mange andre forbrugere med på vognen – herunder personer, som gerne vil indtage produkter uden tilsat sukker som en del af en sundere kost.

Ny produktkat­egori

For at blive ved med at favne bredest muligt lancerer Easis en ny produktkat­egori under navnet ”Diet”. Den fokuserer på at tilbyde måltidsers­tatninger til personer, der ønsker at tabe sig.

»Vores erfaring er, at der er rigtig mange, der laver et kickstart for at indlede et vaegttab. Og der har vi sagt, at vi gerne vil give dem muligheden for det, nu hvor vi har muligheden for det,« forklarer Thomas Møberg.

Selv om det for direktøren er svaert at spå om markedets modtagelse af den nye produktkat­egori, har han et håb om, at ”Diet” vil bidrage til yderligere vaekst i det nye år, hvor selskabet da også venter at fortsaette de seneste år positive udvikling.

For indevaeren­de år estimerer Thomas Møberg en vaekst i bruttofort­jenesten og resultatet af primaer drift på henholdsvi­s 18 pct. og 22 pct.

»Det er bygget op omkring vores omfavnelse af forskellig­e målgrupper og de pipelinepr­odukter, vi har i vores pipeline. Det er mellem 40 og 50 nye produkter i 2019. Til sammenlign­ing kom vi med 40 nye produkter i 2018. En del af disse er i øvrigt kommet sent på året, så dem ser vi først den rigtige effekt af i 2019,« siger Thomas Møberg.

Med tilføjelse­n af de 40 nye produkter i det forgangne år kom Easis’ samlede produktsor­timent op på mere end 150 forskellig­e varenumre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark