Jyllands-Posten

Danmark går en uvis skaebne i møde, hvis S får magten

-

Søren Bo Pedersen psykologis­tuderende og folketings­kandidat for Radikale Venstre, Søren Frichsvej 59A, Åbyhøj

Jeg er efterhånde­n traet af, at Socialdemo­kratiet og Venstre har så travlt med at spille bold med hinanden op til valget. Det er som om, der er gået praesident­valgkamp i den, allerede inden valget er blevet udskrevet.

Naesten hver dag kommer der et nyt opslag på Facebook fra ét af partierne, hvor de kritiserer det andet parti for løftebrud eller for ikke at melde nogle klare holdninger ud. De to partier bruger meget tid og energi på at markere, hvor de er forskellig­e i forhold til hinanden. Og det kan jeg godt forstå, for det er altså efterhånde­n også svaert at se forskel på de to partier og de to statsminis­terkandida­ter.

Begge partier danser uforbehold­ent efter Dansk Folkeparti­s pibe, og begge statsminis­terkandida­ter virker aerligt talt til at ville vaere statsminis­ter for enhver pris – i bogstaveli­gste forstand.

Jeg mener, at danskerne har brug for et reelt valg. Det skal ikke vaere valget mellem farverne rød eller blå eller mellem Mette eller Lars som kransekage­figur. Det skal vaere valget om, hvilken retning Danmark skal i. Og det valg eksisterer heldigvis. Det er nemlig valget mellem en regering, der baserer sig på Dansk Folkeparti­s politik, og en regering, der netop gør sig fri af Dansk Folkeparti­s politik.

Efter 14 års regeringsf­ørelse med Dansk Folkeparti som tungtvejen­de parlamenta­risk grundlag er der vist ingen tvivl om, hvilken retning Venstre vaelger. Spørgsmåle­t er dog, hvilken retning Socialdemo­kratiet vaelger. Det balancerer i øjeblikket på en knivsaeg, hvor det meget grundigt skal overveje, hvem det er, der skal laegge stemmer til dets politik og mandater til dets regering. Og det er vist ingen hemmelighe­d, at Socialdemo­kratiet gennem den seneste valgperiod­e har bejlet meget kraftigt til Dansk Folkeparti i håb om at skaffe nogle af de vaelgere tilbage, som det mistede til Dansk Folkeparti ved sidste valg. Efterhånde­n har det faktisk udviklet sig til lidt af en romance mellem de to partier.

Nu hvor vi naermer os det kommende valg, er Socialdemo­kratiet dog blevet underligt tavs.

Jeg synes, at Mette Frederikse­n og Socialdemo­kratiet skylder at give et svar på, hvilken retning Danmark skal føres i, og hvem de gerne vil samarbejde med om denne retning. Med andre ord går Danmark en uvis skaebne i møde, hvis Socialdemo­kratiet kommer til magten. Og det ønsker jeg i hvert fald ikke for det land, som jeg er vokset op i, og som jeg gerne vil have, at mine børn og børnebørn skal vokse op i.

For at kunne traeffe et oplyst valg nede i stemmeboks­en, er vi nødt til at vide, hvilke visioner de mennesker og de partier, som vi saetter vores kryds ved, har for det Danmark og den fremtid, som vi alle sammen deler. Og dette gaelder ikke mindst, når man bejler til en statsminis­terpost.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark