Jyllands-Posten

HBO har afsløret premiereda­toen på ”Game of Thrones”

-

Serieafslu­tning: Vinteren kommer. Og du skal ikke vente laenge endnu for at finde ud af, hvad det betyder for befolkning­en i De Syv Kongedømme­r.

Fans, der har fulgt med i slaget om jerntronen, har måttet vaebne sig med tålmodighe­d for at få at vide, hvornår det blodige eventyr i Westeros får en ende. Men nu har HBO endelig afsløret, hvornår den ottende og sidste saeson af serien ”Game of Thrones” får premiere.

Først lød det, at serien ville vende tilbage i 2019. Så blev det indkredset til april. Og nu hedder den officielle premiereda­to i Danmark den 15. april 2019 hos HBO Nordic.

Den ottende og sidste saeson består af seks afsnit i spillefilm­slaengde. Det vil sige, at hvert afsnit er mindst 60 minutter langt.

Når ”Game of Thrones” vender tilbage, er der gået naesten to år siden sidste afsnit af den syvende saeson, som bl.a. bød på politik, sex, drager og mindst én incestuøs romance.

Med i kampen om tronen er blandt andre de danske skuespille­re Nicolaj Coster-Waldau og Pilou Asbaek. Frank Hvam, Dar Salim og Birgitte Hjorth Sørensen har også tidligere optrådt i større eller mindre roller i serien.

”Game of Thrones” baserer sig på forfattere­n George R.R. Martins bogserie.

Handlingen i tv-serien er dog for laengst løbet forud for handlingen i Martins publicered­e vaerker i serien ”A Song of Ice and Fire”.

HBO-serien blev i fjor nomineret til 22 priser ved Emmy-uddelingen og vandt 12 – bl.a. for bedste dramaserie.

I anledning af annoncerin­gen af premiereda­toen har HBO frigivet en ny teaser for saesonen. Den kan man se på jp.dk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark