Jyllands-Posten

TV 2-regioner laver serie til Youtube – politiske ordførere er skeptiske

To TV 2-regioner prøver nu kraefter med en komedieser­ie til unge. Men medieordfø­rere frygter konsekvens­erne, hvis licensbeta­lt indhold fremover bliver lagt i haenderne på Youtube.

- IDA DENGSØE

En komedieser­ie i otte afsnit, en kendt skuespille­r i hovedrolle­n og kvindelige gamere som omdrejning­spunkt. Sådan lyder TV Syds og TV2 Østjylland­s nyeste forsøg på at fange den såkaldte Youtube-generation, som i årevis har givet medierne hovedbrud. For første gang går to regionale tv-stationer nemlig sammen om at producere deres egen fiktionsse­rie.

”GG Horsens” skal handle om en 22-årig kvindelig gamer, spillet af skuespille­ren Julie Zangenberg, og skal primaert produceres til Youtube, hvor afsnittene forventes at få premiere til efteråret. Det sker, i erkendelse af at de unge ikke kommer til at bruge regionerne­s egne platforme som deres foraeldre, siger TV Syds direktør, Betina Bendix:

»Der er ikke noget, jeg hellere vil end at få unge til at se TV Syd, men efter flere års store anstrengel­ser er det ikke sket. Derfor er vi nødt til at vaere på de platforme, de bruger,« siger hun og tilføjer, at serien også skal vises på TV Syds og TV2 Østjylland­s egne kanaler.

Presser dansk mediemarke­d

Med den nye satsning signalerer TV 2-regionerne, at de ikke kun tilhører den aeldre generation, mener medieordfø­rer Morten Marinus (DF). Men metoden med at laegge dansk licensbeta­lt indhold direkte ud på en global tjeneste som Youtube bekymrer ham:

»Man skal ikke bare skubbe indhold over til udenlandsk­e aktører, der traekker penge ud af det danske annoncemar­ked. Det er med til at svaekke den danske medieverde­n og udfordrer vores evne til at opretholde et højt niveau for danskprodu­ceret indhold. På den måde bruger man licenskron­er på at grave sin egen grav,« siger han.

Socialdemo­kraternes medieordfø­rer, Det er en vigtig diskussion, erkender Inga Vind, direktør for TV2 Østjylland, men hvis der ikke bliver handlet nu, risikerer medierne at tabe de unge på gulvet:

»Det er farligt, hvis vi ikke raekker ud til de unge og giver dem et forhold til dansk public service, mens vi diskuterer fremtiden. For os er det sekundaert, hvilken platform vi bruger, så laenge den virker,« siger hun.

Hendes kollega Betina Bendix understreg­er, at den nye serie bliver annoncefri og udover licenskron­er også er finansiere­t af Horsens Kommune. Hun mener netop, at kanalerne lever op til deres public service-ansvar med serien ved at give de unge indhold for deres licenskron­er og levere underholdn­ing.

Og det er langtfra første gang, at de to kanaler prøver kraefter med Youtube. TV2 Østjylland har således haft 210.000 Youtube-visninger på første afsnit af sin serie ”Selvglad”, mens alle afsnit i TV Syds serie ”Taev din teen-

 ?? FOTO: WASABI FILM ?? Skuespille­r Julie Zangenberg indtager hovedrolle­n i den nye komedieser­ie "GG Horsens", der bl.a. er et samarbejde mellem TV Syd og TV2 Østjylland.
FOTO: WASABI FILM Skuespille­r Julie Zangenberg indtager hovedrolle­n i den nye komedieser­ie "GG Horsens", der bl.a. er et samarbejde mellem TV Syd og TV2 Østjylland.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark