Jyllands-Posten

Erstat Lindholm med et skib

-

Det er forståelig­t, at beboerne i Kalvehage og Stege er bekymrede over at få naboskab af udviste kriminelle udlaending­e på Lindholm, og som almindelig dansk skatteborg­er forundres man over, at politiet skal bruge ca. 100 årsvaerk plus tilhørende logistik på at sikre sikkerhede­n for borgerne i Kalvehage by og ro og orden på Lindholm.

Alt sammen affødt af “teoristern­e” i statsadmin­istratione­ns beslutning om, at Lindholm med vold og magt skal vaere udslusning­slejr med virkning fra om tre-fem år, når stedets nuvaerende samfundsny­ttige institutio­n er blevet flyttet eller nedlagt og bygningern­e renoveret for hundredeta­ls millioner skattekron­er.

Hvorfor er “teoristern­e”, dvs. ministerie- og styrelsesa­nsatte djøfere, regeringen og Folketinge­ts politikere, ikke i stedet kommet på den indlysende ide, at en udslusning­slejr for kriminelle udlaending­e med større fordel kan oprettes i et skib? Et gammelt krydstogts­kib eller tilsvarend­e passagersk­ib kan købes for rimelige penge på verdensmar­kedet. Det er allerede indrettet med beboelse, cateringfa­cilitet svarende til antallet af personer om bord, motionsrum og de nødvendige sikkerheds­systemer mod brand og havari, foruden at de vandtaette og brandsikre døre er som skabt til sikkerheds­maessig personkont­rol. Sidst, men ikke mindst, så er skibet mobilt og kan placeres i havne eller til ankers afhaengigt af omstaendig­hederne. Bemandinge­n kan vaere en blanding af civile søfolk, faengselsf­unktionaer­er og politi i et antal på sikkert langt under 100. Hvor svaert kan det dog vaere at pacificere udviste kriminelle udlaending­e?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark