Jyllands-Posten

»Før sad jeg i 5.000 fods højde. Nu er det 30.000«

Mai-Britt Poulsen har rådgivet nogle af de største danske virksomhed­er. Nu gaelder det hele verden.

- SILLE WULFF MORTENSEN

Mai-Britt Poulsen kan gøre sin karriere op i milepaele.

Hun var den første kvinde, som blev partner i Boston Consulting Group (BCG) og senere selskabets adm. direktør i Danmark. Den 1. december rykkede hun op i konsulentg­igantens internatio­nale topledelse, hvor hun er den absolut yngste, i rollen som global chief of staff – eller på dansk stabschef.

Det går med andre ord staerkt for Mai-Britt Poulsen, der må klare et interview imellem to flyvninger:

»Det er ikke sådan, at jeg har planlagt en stor karriere. Da jeg begyndte i BCG, havde jeg en drøm om at blive partner. Men jeg har altid opereret meget i nuet, og mit mantra er naermest at yde mit bedste i den opgave, jeg står med. Derfor er de lederrolle­r, jeg er blevet tilbudt, altid kommet som lidt af en overraskel­se.«

Efter en kort periode i Nordeas corporate finance-afdeling kom Mai-Britt Poulsen til Boston Consulting Group for taet ved 15 år siden. Her er hun på rekordtid kravlet op af de fem niveauer, som en karrierest­ige i BCG består af. Jobbet som adm. direktør for BCG i Danmark blev hun tilbudt lige inden sin barsel med barn nummer to for fire år siden.

En stor aere

Børneflokk­en var vokset til tre, da BCG’s topchef, Rich Lesser, den forgangne sommer ringede til Mai-Britt Poulsen med et tilbud om, at hun kunne blive en del af den øverste ledelse i konsulentg­iganten.

»De andre i vores globale ledelse er meget erfarne seniorfolk. At blive en del af det selskab har vaeret en stor aere, som jeg er meget ydmyg om,« fortaeller hun.

Hun har i sin nye rolle bl.a. ansvar for strategiud­vikling og eksekverin­g i BCG, og hvor hun før havde ansvar for det danske kontor og kendte navnene på alle 180 ansatte, gaelder det nu en chefrolle for samtlige BCG’s 90 kontorer globalt.

»Jeg opererer på et helt andet niveau. Før sad jeg i 5.000 fods højde, men nu er det i 30.000,« siger Mai-Britt Poulsen.

Symboler på frihed

Tid til andet end arbejde er en mangelvare. Rejsedage er der mange af, og derfor er friweekend­er og ferier stort set hellige.

»I den fritid, jeg har, prioritere­r jeg min familie, men også at holde mig i form.«

Mai-Britt Poulsens liv har altid båret praeg af hendes karriere og engagement. Men skal hun fremhaeve en begivenhed, der derudover har påvirket hende dybt, er det terrorangr­ebet den 11. september 2001.

Her var Mai-Britt Poulsen 22 år og boede og studerede på Manhattan.

»Angrebet var på mange måder et grusomt wakeupcall, som satte verden i perspektiv for mig. Symbolerne på frihed blev ramt, og flere tusinde mennesker mistede livet,« siger hun.

»Men det var også en oplevelse, at så mange i tiden efter stod sammen; der opstod stor samhørighe­d sammen med frygten og skrøbeligh­eden. Terrorangr­ebet aendrede agendaen for hele verden, og det var på alle måder noget saerligt at opleve taet på.«

partner, adm. direktør,

 ?? ARKIVFOTO: SOFIA BUSK ??
ARKIVFOTO: SOFIA BUSK

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark