Jyllands-Posten

Rikke Møller Pedersen stopper karrieren på toppen

Verdensrek­ordholdere­n siger, at stoppet ikke skyldes skulderska­de, der har haemmet hende tidligere.

- ANNE FILBERT

Den 30-årige Rikke Møller Pedersen har valgt at stoppe karrieren. Og selv om hun tidligere har døjet med en skulderska­de, så er det altså ikke skaden, der får verdensrek­ordholdere­n til at stoppe på toppen. Hun havde ellers ambitioner om OL i 2020.

»I 24 år har svømning vaeret mit ét og alt, og i 15 år har jeg vaeret så privileger­et at svømme sammen med og mod verdens største profiler på den internatio­nale scene. Det har vaeret en fantastisk rejse, som jeg vil taenke tilbage på med stor glaede resten af livet,« fortaeller Rikke Møller Pedersen i en pressemedd­elelse fra Dansk Svømmeunio­n.

Hun har et hav af imponerend­e bedrifter i bagagen, hvor både OL, EM og VM er blevet rundet.

Hun var med ved OL i både 2012 og 2016, men hendes verdensrek­ord står dog stadig skarpest som karrierens højdepunkt. Ved VM i 2013 tog hun en sølvmedalj­e og svømmede en enestående semifinale i 200 m brystsvømn­ing i verdens-rekordtide­n

2.19,11. En verdensrek­ord, som hun stadig holder den dag i dag.

Derudover kan man også naevne verdensrek­orden på kortbane i 4x50 m holdmedley ved EM på kortbane i 2013 og igen ved VM på kortbane i 2014. Ved VM på kortbane i 2014 blev det også til en Europa-rekord i 4x100 m holdmedley.

Desuden har hun en lang raekke guldmedalj­er fra VM på kortbane, hvor hun hele fire gange har brilleret og er blevet verdensmes­ter. Ved EM har hun vundet en lang raekke titler på både kortbane og langbane.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark