Jyllands-Posten

Det er sjaeldent kønt, når nogen bliver begravet levende

I sit udgangspun­kt er hyldesten til den snart pensionere­de Andy Murray ganske prisvaerdi­g, men den er for laengst blevet både hysterisk og hyklerisk.

- THOMAS MØLLER KRISTENSEN

af et menneske, som trods alt ikke har glimret med andet end en skarp evne til at smaekke ketsjerstr­enge mod en gul bold.

Sådan en forherlige­lse er en hån mod alle dem, der traeffer beslutning­er med reel betydning for liv eller død.

Og misforstå mig ikke.

Selvfølgel­ig kunne de faerreste undgå at blive berørt, da Andy Murray brød graedende sammen på et pressemøde efter afsløringe­n af den svaere beslutning.

Hoften kan ikke holde til belastning­en laengere, og et lignende sammenbrud kan man frygte ske for de britiske skribenter­s fingre, der i den grad har vaeret i kontakt med computerta­staturet siden fredagens uventede nyhed.

Ikke et eneste emne har vaeret for småt til at blive behandlet endog meget omhyggelig­t, og blandt andet er laeserne blevet opfordret til at fortaelle deres bedste minder om Andy Murray.

Samme ”Kan du så huske ...”-samtale er et yndet tilflugtss­ted i et forsøg på at lette stemningen efter en begravelse, og man skulle da også naesten tro, at Andy Murray er gået bort.

Hovedperso­nen behøver i hvert fald ikke bruge tid på at forestille sig, hvordan det må vaere at sidde i himlen og se sig behandlet posthumt – han har prøvet det.

Wimbledon har lovet at opstille en statue snarest, premiermin­ister May forsøgte at skaffe sig et pusterum fra brexit-balladen ved at tilslutte sig rosekoret,

 ?? FOTO: DANIEL POCKETT/REUTERS ?? Tennisspil­leren Andy Murray – et følelsesla­det farvel til en identitet.
FOTO: DANIEL POCKETT/REUTERS Tennisspil­leren Andy Murray – et følelsesla­det farvel til en identitet.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark