Jyllands-Posten

Kendt legetøjska­ede vil åbne i lukkede Faetter BR-butikker

DETAILHAND­EL: Legekaeden er i dialog med udlejere til butikker, der tidligere husede konkursram­te Faetter BR. Det samme er flere mindre butikker, der maerker fremgang efter Faetter BR’s kollaps.

- CECILIE ALS MORTENSEN LONE ANDERSEN

Med lukningen af samtlige Faetter BR- og Toys’R’Usbutikker melder flere spillere sig i kampen om at blive fremtidens legetøjsfo­rhandler.

Den danske legetøjska­ede Legekaeden oplyser, at den er i dialog med udlejere til flere af de lokaler, som husede Faetter BR-butikker, før Faetter BR blev ramt af en konkurs op til nytår.

Ifølge Legekaeden arbejder man nu aktivt på at åbne butikker i 14 danske byer.

»Efter Top-Toys konkurs har flere medier og eksperter dømt de mindre, lokale legetøjsbu­tikker ude, men vi har omvendt fået mange henvendels­er fra kunder, som ønsker en Legekaeden i deres by nu, hvor BR lukker – og vi er i dialog med udlejere til BR’s lokaler,« siger markedsche­f i Indeks Retail Anders Dahl Iversen.

Legekaeden er et frivilligt kaedesamar­bejde ejet af Indeks Retail, og den har i forvejen 26 butikker fordelt over hele landet.

Der er også interesse for BR-butikkerne fra flere mindre aktører.

»Jeg har vaeret til møde med tre butikker for at finde ud af, om og i givet fald hvor vi skal åbne en ny butik eller flere. Og jeg har fået henvendels­er fra mange fyrede BRansatte, der leder efter job,« siger Benjamin Preisler Herbst, der ejer butikken Superhelte­n på Østerbro i København og desuden har en netbutik.

Også Lars Nybjerg, der ejer Gebbel’s Legetøj i Nykøbing Sjaelland og en netbutik, er interesser­et.

»Jeg kigger på nogle af de BR-butikker, der ligger taet på vores område her i Odsherred,« siger Lars Nybjerg.

Både Benjamin Preisler og Lars Nybjerg har maerket Top-Toys kollaps på deres egen forretning.

Positiv effekt

»Der er ingen tvivl om, at vi har maerket en positiv effekt på vores salg – isaer i vores netbutik, for så mange BRkunder er der jo heller ikke, der drager til Nykøbing, hvis deres lokale BR-butik er lukket,« siger Lars Nybjerg.

Indeks Retail ejer udover Legekaeden også landets største boghandel, Bog & Idé, som flere af Legekaeden­s butikker deler lokaler med. Ifølge Anders Dahl Iversen er tanken at udvide flere eksisteren­de Bog & Idé-butikker, så de også fremover saelger legetøj.

»Vi har også oplevet stor interesse for Legekaeden fra vores nuvaerende butiksmass­e i Bog og Idé, ligesom vi er blevet kontaktet af andre detailhand­lere, som kunne vaere interesser­et i at åbne en Legekaeden – stand alone eller sammen med et andet butikskonc­epter, f.eks. børnetøjsf­orretninge­r, som viser interesse for at skabe hele universer og oplevelser for børn og børnefamil­ier,« siger han.

Top-Toy, der står bag legetøjska­ederne Faetter BR og Toys’R’Us i Norden, gik den 30. november i rekonstruk­tion, fordi ejerne – kapitalfon­den EQT og familien Gjørup – ikke kunne enes om finansieri­ngen af fremtiden.

Efter et dybt skuffende julesalg mislykkede­s rekonstruk­tionsforsø­get, og TopToy blev taget under konkursbeh­andling mellem jul og nytår.

Siden har konkursboe­ts kuratorer arbejdet på at saelge hele eller dele af Top-Toys aktiver.

 ?? Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix ?? Den danske legetøjska­ede Legekaeden vil åbne 14 nye butikker.
Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix Den danske legetøjska­ede Legekaeden vil åbne 14 nye butikker.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark