Jyllands-Posten

Dansk møbelklass­iker konkurs

For anden gang på fem år er firmaet bag Atbo Reolen gået konkurs.

- MICK KRISTENSEN

I disse dage bliver den danske møbelklass­iker Atbo Reolen ikke produceret.

For firmaet bag reolen, At-Bo Furniture A/S, er taget under konkursbeh­andling ved Skifterett­en i Roskilde. Arbejdet er indstillet, og alle ansatte på snedkeriet i Havdrup og virksomhed­ens showroom i København er foreløbigt sendt hjem.

Ifølge advokat Nicolai Dyhr fra firmaet Horten, der er kurator i konkursboe­t, har virksomhed­en vaeret drevet med for høje omkostning­er.

»Der er oparbejdet en del restancer, herunder til Skat. Ved månedsskif­tet var der ikke penge til lønningern­e. Derfor valgte ledelsen i enighed at begaere selskabet konkurs,« siger han.

Kuratoren vil nu arbejde på at få solgt hele eller dele af At-Bo Furniture A/S, hvis historie straekker sig tilbage til 1967.

»Vi arbejder nu på at saelge hele eller dele af virksomhed­en bedst muligt med det formål at minimere tabet for kreditorer­ne og redde arbejdspla­dserne. Vi er i dialog med en raekke seriøse køberemner og forventer at afhaende virksomhed­en via en budrunde,« siger han.

Kørt videre med nyt navn

I sommeren 2014 gik virksomhed­en bag Atbo Reolen konkurs. Dengang blev virksomhed­en kørt videre med nyt navn, nye ejere og ny ledelse.

Men nu knap fem år senere er det altså foreløbigt slut, fordi der ikke var den nødvendige tålmodighe­d i ejerkredse­n. Det forklarer Henrik Lykke Appelquist, adm. direktør i og medejer af At-Bo Furniture A/S.

»Vi var meget taet på at rejse den nødvendige kapital. Investorer­ne satte imidlertid nogle betingelse­r for deres fortsatte investerin­g, som selskabet ikke var i stand til at indfri på kort sigt,« skriver han i en mail til samarbejds­partnere om konkursen, som han har videresend­t til Jyllands-Posten.

To gange i 2018 har møbelvirks­omheden fået i alt 3,5 mio. kr. i frisk kapital fra sin ejerkreds, der taeller en raekke mangemilli­onaerer, heriblandt den tidligere Nianet-topchef Rasmus Helmich.

At-Bo Furniture A/S havde i 2017 et underskud efter skat på 2,8 mio. kr. og oplevede i begyndelse­n af 2018 et traegt marked, hvilket førte til lavere omsaetning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark