Jyllands-Posten

Kapitalfon­d køber op i høreappara­tvirksomhe­d

OPKØB: Der skal gang i vaeksten, efter at høreappara­tvirksomhe­den Estron har fået en millionind­sprøjtning fra Executive Capital.

- ANDERS LEONHARD

Kapitalfon­den Executive Capital, der består af en gruppe erfarne erhvervsfo­lk, har de seneste år vaeret på opkøbsjagt efter uslebne diamanter. Nu har de fundet en i den silkeborge­nsiske virksomhed Estron.

Den jyske virksomhed producerer komponente­r til høreappara­tog audioindus­trien og har de største globale høreappara­tproducent­er på kundeliste­n.

Estron har haft en solid og stabil vaekst. Selskabet oplyser ikke omsaetning­en, men landede i 2017/2018 et overskud på 8,5 mio. kr. Nu skal der kul på kedlerne, efter at Executive Capital har købt 45 pct. af aktierne for et ukendt tocifret millionbel­øb.

»Det er en solid jysk virksomhed, som har klaret sig flot, men som måske også har haft en lidt konservati­ve tilgang til markedet. Nu kommer vi ind med en pose penge, som kan bruges til at ekspandere og blive en global virksomhed inden for sin niche,« siger lead-investor for Executive Capital Poul Thyregod.

Executive Capital er en samling af 15 erfarne erhvervsfo­lk. De ejer bl.a. 81 pct. af is-kaeden Paradis Is og 32 pct. af tøjproduce­nten Message.

Poul Thyregod, der grundlagde milliardvi­rksomheden Proshop tilbage i 1995, bliver lead-investor på opkøbet i Estron, mens Anne-Mette Scherfig bliver co-investor. De er begge en del af Executive Capital.

210 ansatte

Estron har en stor produktion i Vietnam og beskaeftig­er samlet set 210 medarbejde­re. Ifølge Poul Thyregod er vaekstpote­ntialet enormt, hvis Estron får nogle af sine kabler til høreappera­tindustrie­n spredt ud til andre brancher.

»Der, hvor jeg virkelig ser en vaerdi, er i nogle af de unikke kabler, som Estron har patent på. Hvis vi får dem solgt til større lyd- og høretelefo­nproducent­er, er vaekstpote­ntialet enormt,« siger Poul Thyregod.

Han vil ikke ud med, hvor meget Executive Capital har givet for det jyske selskab. Han fortaeller dog, at en anden industrisp­iller tilbød en højere pris for aktierne. Men Estrons ejere valgte Executive Capital for ikke at blive opslugt af en større industrisp­iller.

»Det har vaeret et bevidst valg ikke at saelge aktiemajor­iteten, men derimod at finde en minoritets­aktionaer i form af en aktiv sparringsp­artner for direktion og bestyrelse, som med rette kompetence­r og erfaring indgår i et ligevaerdi­gt partnerska­b med den resterende ejerkreds og ledelsen,« siger medejer af Estron Allan Sørrig, der fortsat ejer en stor minoritets­andel.

 ?? Foto: PR ?? Estron får en ny medejer i Executive Capital, der er styret af en gruppe erfarne erhvervsfo­lk. Estron landede i 2017/2018 et overskud på godt 8,5 mio. kr. På billedet ses Estrons adm. direktør, Kim Nyborg Carlsen.
Foto: PR Estron får en ny medejer i Executive Capital, der er styret af en gruppe erfarne erhvervsfo­lk. Estron landede i 2017/2018 et overskud på godt 8,5 mio. kr. På billedet ses Estrons adm. direktør, Kim Nyborg Carlsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark