Jyllands-Posten

Norsk hotelkonge taber på danske hoteller

Den norske rigmand Petter Stordalen, som står bag flere kendte hoteller i hovedstade­n, har tabt op mod 150 mio. kr. på sine danske investerin­ger.

- CECILIE ALS MORTENSEN

Den norske milliardae­r Petter Stordalen, som ejer Nordens største hotelkonce­rn, Nordic Choice Hotels, har på kort tid sat sit aftryk på København.

Gennem sit holdingsel­skab, Strawberry Holding A/S, har han indenfor for kort tid etableret flere kendte hoteller i hovedstade­n som bl.a. det femstjerne­de luksushote­l Skt. Petri og Comfort Hotel.

Men indtil videre har Stordalens investerin­ger ikke båret frugt. Det skriver Børsen, som har gennemgået den farverige nordmands offentligt tilgaengel­ige regnskaber.

Ifølge Børsen har hans danske hoteller nemlig givet et underskud på 150 mio. kr. de seneste fire år.

Alene har Comfort Hotel haft et akkumulere­t underskud på 72 mio. kr., mens Hotel Skt. Petri, som Stordalen købte tilbage i 2013, i samme periode har haft et underskud på 51 mio. kr.

God for 20 mia. kr.

For knap et år siden overtog den norske rigmand Hotel Clarion i Københavns Lufthavn. Dengang udtalte Petter Stordalen til JyllandsPo­sten, at han så store perspektiv­er for hotellet.

Nordmanden har tidligere forsøgt sig med et gennembrud i København, men i 2011 trak han sig pga. et samlet tab på 1 mia. kr.

For et år siden overdrog Petter Stordalen sit ejerskab i Strawberry Holding A/S til sine tre børn. Han beholdt dog kontrollen over selskabet, som er 100 pct. ejet af familien Stordalen og i alt består af fire virksomhed­er inden for ejendom, finans, hoteldrift og kunst.

De tre børn ejer i dag tre investerin­gsselskabe­r, der altså nu overtager 99,9 pct. af aktierne i Strawberry Holding AS.

De resterende 0,01 pct. ejer Petter Stordalen selv.

Peter Stordalen og hans familie er kåret som Norges nienderige­ste med vaerdier på omkring 20 mia. kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark