Jyllands-Posten

Politikere kraever hånd

Uanset hvad bestyrelse­n i Ørsted finder på for at afhaende eller udskille elforretni­ngen i hovedstade­n, kraever det godkendels­e i Dong-forligskre­dsen, lyder det fra SF. Socialdemo­kratiet og Venstre afventer et udspil fra Ørsted.

- DORTE IPSEN BODDUM KASPER BRØNDGAARD

Bestyrelse­n i Ørsted har ikke opgivet at komme af med elforretni­ngen i hovedstade­n, og politikern­e på Christians­borg har forståelse for, at Ørsted ikke ser elforretni­ngen som et kerneområd­e.

Der er bare et stort men: Den videre skaebne for Radius, som er navnet på elforretni­ngen, er og bliver et politisk anliggende.

Den rigtige køber

Det fastslår SF, som er et af fem partier i den såkaldte Dong-forligskre­ds, som stod bag frasalget af statslige aktier i energisels­kabet Dong, inden selskabet tog navneforan­dring til Ørsted.

»Vi har intet problem med at saelge Radius. Det skal bare vaere til den rette køber,« siger finansordf­ører Lisbeth Bech Poulsen (SF).

Søndag meddelte Socialdemo­kratiet og SF regeringen, at de to partier ikke laengere støtter det frasalg af Radius, som Ørsted satte i gang i sommer, og som efter planen skulle have vaeret gennemført inden udgangen af 1. halvår 2019.

Det skete, efter at finansmini­ster Kristian Jensen (V) fredag udbad sig svar fra S om, hvorvidt Ørsted kunne åbne bøgerne for de tilbagevae­rende i køberfelte­t og køre salgsproce­ssen i hus.

De to forligspar­tier ønsker, at elnettet i hovedstade­n enten skal vaere under demokratis­k kontrol eller kundeejet, men tilbage i køberfelte­t af bejlere til Radius var foruden det kundeejede elselskab Seas-NVE også et privat italiensk elselskab og konsortier med rene pensionska­sser.

Ørsted ønsker dog at komme af med Radius, og derfor holdt bestyrelse­n ifølge Jyl-

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark