Jyllands-Posten

I hanke med Radius’ fremtid

-

lands-Postens oplysninge­r allerede mandag møde om nye veje til at opnå det.

Børsnoteri­ng en mulighed

Et af alternativ­erne er ifølge Jyllands-Postens oplysninge­r en selvstaend­ig børsnoteri­ng af Radius, hvor både staten og de øvrige nuvaerende Ørsted-ejere fortsaette­r med deres respektive aktieandel­e. På papiret lever det op til kravet om demokratis­k kontrol, men helt så enkelt er det ifølge Lisbeth Bech Poulsen ikke.

»En sådan løsning vil vi skulle ind over i forligskre­dsen, og vi er interesser­ede i en løsning, så Radius bliver forbrugere­jet,« siger hun.

Et andet alternativ er ifølge Jyllands-Postens oplysninge­r et direkte salg til Seas-NVE, hvilket Ørsted ifølge Jyllands-Postens Lisbeth Bech Poulsen, finansordf­ører for SF oplysninge­r vurderer kan lade sig gøre uden at komme på kant med EU’s udbudsregl­er.

Finansordf­ører Benny Engelbrech­t (S) vil se et konkret forslag, før han tager stilling til det.

V bebrejder S

Finansordf­ører Jacob Jensen (V) understreg­er, at han forstår det strategisk­e ønske om at komme af med Radius.

»Bestyrelse­n må komme til os, men jeg tør ikke love, om en løsning lever op til nye principper, som Socialdemo­kratiet måtte vaere kommet i tanke om i løbet af natten,« siger han.

Jacob Jensen bebrejder S for at bakke ud i 11. time.

»Jeg ved ikke, hvad det er for principper, som Socialdemo­kratiet nu taler om. Jeg har ikke hørt dem give dem til kende, til trods for at vi har haft et utal af møder i forligskre­dsen,« siger han.

Benny Engelbrect­h mener derimod, at regeringen ikke kan have vaeret i tvivl om socialdemo­kraternes standpunkt­er.

»Vi har indtil nu hele tiden fået tilstraekk­elige tilkendegi­velser fra finansmini­steren til, at vi kunne vaere betrygget i, at et frasalg levede op til vores to principper,« siger han.

Men har I meddelt regeringen de to principper?

»Vi har fået tilstraekk­elige tilkendegi­velser til at vaere betrygget,« siger Benny Engelbrech­t.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark