Jyllands-Posten

Giganter i faelles front for dankortet

Danmarks to største detailhand­elskaeder vil beholde dankortet, som det er i dag.

- MICHAEL STENVEI

Først skød Coop med skarpt mod Jyske Banks Visa-dankort-planer. Nu følger mastodonte­n Salling Group, der står bag butikskaed­erne Netto, Føtex, Bilka, A-Z og Salling, så trop.

»Vi vil gerne have, at bankerne fortsaette­r med at bakke op om at udstede dankortet i den form, vi kender i dag,« siger Mads Hvitved Grand, kommunikat­ionsdirekt­ør i Salling Group.

Topledelse­n i Coop, der bl.a. står bag mere end 1.200 butikker gennem kaeder som Kvickly, Fakta og SuperBrugs­en, kritisered­e fredag Jyske Bank for at ville »smadre« dankortet for egen indtjening­s skyld. Anklager, som den Silkeborg-baserede storbank kategorisk har afvist.

Salling Group, der målt på omsaetning er Danmarks største detailhand­elskoncern, forklarer, at hele idéen med et nationalt dankort er at sikre den billigste betalingsl­øsning for alle.

»Fuldstaend­ig aerligt: Dankortet er den billigste løsning for os og dermed også den billigste løsning for kunderne,« siger Mads Hvitved Grand og forklarer, at regningen for koncernens betalingsl­øsninger altid vil lande hos kunderne.

Kommunikat­ionsdirekt­øren laegger ikke skjul på, at der i hovedkvart­eret i Brabrand ved Aarhus er aergrelse over Jyske Banks plan om at droppe udstedelse­n af nye Visa-dankort for i stedet at udstyre kunderne med henholdsvi­s et dankort og et Visa Debetkort.

»Jeg tror, at det er i alles interesse, at bankerne danner faelles front og går sammen med detailhand­len om en aftale om dankortet i den form, vi kender det i dag. Det bør vi kunne finde ud af sammen,« siger Mads Hvitved Grand.

Dermed laegger Salling Group afstand til Coop, der direkte appellerer til et politisk indgreb, »hvis Jyske Bank ikke selv kommer til fornuft«.

Den nuvaerende dankortaft­ale udløber med udgangen af 2019.

I en Megafon-måling, som Forbrugerr­ådet Taenk har offentligg­jort, svarer 88 pct. af danskerne, at de har et Visa-dankort. Kun 6 pct. af de adspurgte har et rent dankort, mens 4 pct. har et Visa-kort.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark