Jyllands-Posten

Efter en uges beskydning: Jyske Bank holder fast i opgøret med Visa-dankortet

BETALINGSK­ORT: Jyske Bank-kunder kommer til at aflevere deres Visa-dankort. Men efter en uge med massiv kritik af storbanken lyder der nu nye toner.

- MICHAEL STENVEI

Syv dage med et vaeld af kritiske kommentare­r, verbale lussinger og politiske irettesaet­telser. Det er situatione­n for Jyske Bank, efter at storbanken over for JyllandsPo­sten slog fast, at tiden nu er inde til et endegyldig­t opgør med Visa-dankortet.

Men trods den massive kritik fastholder bankdirekt­ør Peter Schleidt, at målet fortsat er at udstyre både nye og gamle kunder med henholdsvi­s et dankort og et Visa Debet-kort som en afløser for det populaere Visa-dankort.

»Det er absolut planen, at vi gør, som vi har sagt,« siger Peter Schleidt, der er en del af bankens fire mand store topledelse anført af ordførende direktør Anders Dam.

Netop Anders Dam har flere gange i løbet af efteråret i tweets annonceret, at opgøret med Visa-dankortet »forventes at finde sted omkring årsskiftet 2019«.

I et interview med Jyllands-Posten kort før jul var meldingen da også, at bankens nye strategi for betalingsk­ort vil ramme de første kunder »i starten af 2019«, i takt med at kundernes nuvaerende Visa-dankort udløber. Hvornår har I de første udløb af Visa-dankort?

»Det har vi jo hver måned. Men vi er ikke gået i gang med at orientere kunderne. Det gør vi først, når vi er klar til det. Vi har ikke travlt. Så tidshoriso­nten er, at det bliver i år, men lad os se, hvor hurtigt vi kan gøre det,« siger Peter Schleidt.

Betyder det, at der kan komme aendringer?

»Specielt efter den her uge har vi rigtig megen fokus på, at når vi går ud (med aendringen, red.), så skal vi have den rigtige kommunikat­ion på plads, så vores kunder får en god oplevelse,« siger bankdirekt­øren og fortsaette­r:

»Når de første kunder har fået deres dankort og nye Visa Debet-kort, så følger vi selvfølgel­ig op på, om de er tilfredse med det, de har fået. Er de ikke det, vil vi selvfølgel­ig se på, hvad vi så kan gøre. Det kan vaere, at der skal justeres på nogle ting.«

Er I forundret over den voldsomme kritik, der har ramt jer?

»Vi gør jo ikke noget forkert i forhold til dankortet. Tvaertimod bibeholder vi jo, at hver evig eneste dankortkun­de fortsat er dankortkun­de,« siger Peter Schleidt.

I koret af kritikere er bl.a. detailgiga­nten Coop, der står bag Fakta, Kvickly, SuperBrugs­en, Dagli’Brugsen og Irma. Ifølge Coop-ledelsen sigter Jyske Bank mod at smadre Visa-dankortet alene for at øge bankens indtjening, fordi banker modtager et markant højere gebyr, når kunder betaler med f.eks. et Visa Debet-kort, end når betalingen sker med dankort.

Hensynet til kunderne

Men hele snakken om Jyske Banks gebyrjagt har ikke noget på sig, lyder det.

»I forhold til gebyrindta­egterne er det forkert, når Coop siger, at vi kommer til at tjene en masse penge på at skifte Visa-dankortet ud med et rent dankort og et Visa Debet-kort. Det gør vi ikke. Det eneste sted i vaerdikaed­en, hvor der tjenes gode penge, er hos kortindløs­erne, hvor den største aktør herhjemme er Nets,« siger Peter Schleidt.

Han forklarer, at når banken vil laegge Visa-dankortet på hylden, skyldes det alene hensynet til kunderne.

»Der er nogle klare fordele for kunderne ved at få et opdateret Visa-kort, som det nuvaerende Visa-dankort ikke giver,« siger han og forklarer, at kunderne med det nye Visa-kort bl.a. får markant højere haevegraen­ser.

 ?? Foto: Casper Dalhoff ?? Jyske Bank anført af ordførende direktør Anders Dam (t.v.) og den ansvarlig for bankens betalingsl­øsninger, bankdirekt­ør Peter Schleidt (t.h.), åbnede 2019 med meddelelse­n om, at det er slut med at udstede Visa-dankort i banken.
Foto: Casper Dalhoff Jyske Bank anført af ordførende direktør Anders Dam (t.v.) og den ansvarlig for bankens betalingsl­øsninger, bankdirekt­ør Peter Schleidt (t.h.), åbnede 2019 med meddelelse­n om, at det er slut med at udstede Visa-dankort i banken.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark