Jyllands-Posten

DANKORTET

-

De danske pengeinsti­tutter lancerede i faellesska­b dankortet i 1983.

Det første år blev dankortet brugt til 78.552 betalinger.

Bankerne solgte i 2014 selskabet Nets, der ejer dankortet. Derfor har bankerne ikke laengere nogen direkte tilknytnin­g til driften eller ejerskabet af dankortet.

I 2015 lancerede Nets det kontaktløs­e dankort, mens det i 2017 blev muligt at betale med dankort direkte fra mobiltelef­onen.

I 2017 svingede danskerne dankortet 1.259.381.185 gange – eller ca. 40 gange hvert sekund.

Der er i dag 4,4 mio. Visadankor­t i omløb.

Hertil kommer ca. 400.000 ”rene” dankort. »I Jyske Bank har vi en ambition om, at vores kunder skal have de bedste produkter, og det Visa-kort, der sidder i Visa-dankortet, er ikke det bedste produkt. Det er det ikke,« siger Peter Schleidt og tilføjer:

»Jeg har intet imod, at alle vores kunder bliver ved med at bruge dankort, når de handler i supermarke­det, fordi Coop siger, at det er den billigste løsning for dem. Det kan kunderne jo bare blive ved med.«

Og Jyske Bank-kunderne?

»Der har vaeret overskrift­er ude om, at vi afliver dankortet. Der er nogen, som kun laeser overskrift­er og derfor bliver nervøse. Men når vi får talt med kunderne og forklarer, hvilke fordele man får som kunde (ved at erstatte Visa-dankortet med to nye kort, red.), får vi heldigvis talt naesten alle kunder på plads,« siger Peter Schleidt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark