Jyllands-Posten

Rentefald efter skuffende tal

-

Usikkerhed på de finansiell­e markeder var mandag godt på vej til at give den hidtil laveste rente for den toneangive­nde 10-årige danske statsoblig­ation med udløb i 2027.

Men efter at renten hen over dagen nåede ned i 0,12 pct., så bevaegede den sig igen opad for til sidst at lukke i 0,14 pct. Det var 1 basispoint lavere end fredag og ikke nok til at matche rentenivea­uet på 0,13 pct., der fortsat er det laveste lukkenivea­u for den pågaeldend­e danske statsoblig­ation.

Generelt var der mandag en tendens til, at investorer­ne søgte over i de mere sikre statsoblig­ationer på bekostning af aktierne. Det skete isaer som en reaktion på offentligg­ørelsen af kinesiske importog eksporttal for december, der skuffede i forhold til økonomerne­s forventnin­ger.

I december steg den kinesiske eksport på årsbasis med 0,2 pct. målt i yuan, hvilket var lavere end den ventede stigning på 6,6 pct. Samtidig faldt importen i yuan på årsbasis med 3,1 pct. mod en ventet stigning på 12 pct.

Foruden eksport- og importtall­ene fra Kina havde investorer­ne ikke meget at holde øje med.

Eneste naevnevaer­dige nøgletal kom sidst på formiddage­n i form af industripr­oduktionen i eurozonen i november. Den viste sig at vaere faldet mere end ventet både på månedsbasi­s og årsbasis. /ritzau/Finans

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark