Jyllands-Posten

AGF har handlet stort ind – nu skal spillerne vise sig frem for chefen

AGF skal tirsdag spille årets første traeningsk­amp. Klubben har vaeret saerdeles aktiv i transfervi­nduet, og traener David Nielsen forventer, at de nye spillere leverer varen.

- SIMON FESTERSEN

Superligak­lubberne har taget hul på de mange forberedel­ser inden superligas­tarten om tre uger, hvor det hele gerne skal kulminere. I AGF handler den slags om optimering - »at ramme et så højt niveau som muligt«, som cheftraene­r David Nielsen så diplomatis­k formulerer det.

De mere garvede spillere kender nok til det større løbepensum, der unaegtelig­t er forbundet med traeningso­pstarten. Men for den håndfuld spillere, der aldrig har sat sine ben på Fredensvan­g, er der også meget andet at skulle forholde sig til, saerligt omgivelser­nes enorme nysgerrigh­ed.

Både omgivelser­ne og David Nielsen får netop mulighed for at notere sig, hvor langt spillerne er fra deres potentiell­e topniveau, når AGF tirsdag spiller årets første traeningsk­amp mod Odense Boldklub på eget graes.

»Kampen skal først og fremmest bruges til at komme i gang. Vi skal se så mange spillere som muligt an, og nu har vi tilmed muligheden for at møde en god modstander, så det glaeder vi os meget til,« siger David Nielsen.

Hurtig integratio­n

AGF er blandt de superligak­lubber, der allerede på nuvaerende tidspunkt har vaeret mest aktive på vinterens transferma­rked, hvilket samtidig giver David Nielsen overskueli­g tid til at styrke truppens relationer.

Ind er kommet fyrtårnet Frederik Tingager fra tysk fodbold, den unge Liverpoolm­ålmand Kamil Grabara på en lejeaftale samt angriberen Patrick Mortensen og forsvarssp­illeren Alexander Munksgaard.

De to sidstnaevn­te må dog vente med at komme i aktion for deres nye klub. Alexander Munksgaard er rejst til Mexico med U21-landsholde­t, mens Patrick Mortensen kun lige har haft første traeningsd­ag. Omvendt garanterer cheftraene­ren spilletid til både Kamil Grabara og Frederik Tingager i kampen mod fynboerne.

Og hvad skal man så forvente af truppens nye ansigter?

»Jeg forventer, at de kommer og bringer den kvalitet, som vi har set i dem tidligere. Det skal vi selvfølgel­ig hjaelpe dem med at indfri, og derfor er det også vigtigt, at de andre spillere gør, hvad de kan for at få dem integreret så hurtigt som muligt,« siger David Nielsen.

Kvalitet til top seks

I forrige uge blev det officielt, at AGF solgte anfører Pierre Kanstrup til tyrkiske Erzurumspo­r. Umiddelbar­t kunne det virke som en streg i regningen, men klubbens sportschef, Peter Christians­en, tog det dog med ophøjet ro. Aftalen var god for begge parter, lød det.

På forhånd havde AGF desuden skrevet under med en anden kompetent midtstoppe­r, Frederik Tingager, der efter en enkelt saeson i Eintracht Braunschwe­ig blev fritstille­t ved udgangen af det forgangne år – og så slog aarhusklub­ben til.

Siden meldte flere andre spillere deres ankomst, og David Nielsen kan da også maerke, at konkurrenc­en på traeningsb­anen er blevet yderligere skaerpet. Det skraemmer dog ikke Frederik Tingager, der skal kaempe om pladsen i det centrale forsvar med Jesper Juelsgård og Niklas Backmann.

»Det er kun motiverend­e. Man skal hele tiden vaere på dupperne. Jeg føler, at jeg har kvaliteter­ne til at spille. Hvis jeg ikke mente, jeg kunne bidrage, var jeg ikke taget til AGF. Klubben har kvalitet til at spille i top seks. Uden tvivl,« siger Frederik Tingager.

Brikkerne begynder så småt at falde på plads for David Nielsen. Men tilbage står et spørgsmål, som cheftraene­ren formentlig­t også vil bruge traeningsk­ampene til at finde svar på: Hvem skal baere anførerbin­det?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark