Jyllands-Posten

Sikkerhede­n for cyklister skal forbedres i Jaegergård­sgade

Tre måneder efter en ulykke på cykel i Jaegergård­sgade har jeg stadig smerter i mine lår og bagdel. Aarhus Kommune bør bruge en del af pengene til cykelforbe­dringer i byen de kommende år i Jaegergård­sgade.

-

Poul Sivertsen

Olaf Rudes Vej 32, Højbjerg

Jeg faldt af min cykel og slog mig hårdt på højre hofte 11/10 2018 på vej ned ad Jaegergård­sgade. Årsagen til ulykken var en høj kantsten, der rager 1,07 meter ud på tvaers af gaden.

Aldrig har jeg en mørk aften set så mange biler køre op ad Jaegergård­sgade fra Spanien, så jeg var meget fokuseret på dem. Pludselig ser jeg i mørket en pullert rage 0,68 meter ud fra fortovskan­ten foran mig og drejer til venstre uden om den, trods det går det galt, da den høje kantsten på tvaers af gaden er 1,07 meter lang.

Hvad var gået galt? Hvordan kunne jeg vaere så tumpet? For laengere oppe i gaden havde jeg passeret to vejbump med pullerter og høje kantsten uden at komme galt af sted. Da jeg flere uger senere nogenlunde havde fået min førlighed igen, målte jeg alle vejbumpene, og det viste sig, at de to øverste var vaesentlig kortere, pullerter 0,11 og 0,17 meter og de høje kantsten 0,49 og 0,52 meter. Så årsagen til ulykken er kantstenen på 1,07 meter laengere nede ad gaden.

Nu tre måneder efter ulykken har jeg stadigvaek smerter i mine lår og bagdel, når jeg går, eller når jeg vender mig og skal ud af min seng. Løbe kan jeg slet ikke, hvilket jeg gjorde flere gange ugentlig, indtil ulykken skete. Det går ud over livskvalit­eten og det sociale samvaer, jeg har haft i de løbefaelle­sskaber, jeg har deltaget i. Ifølge JP Aarhus for nylig har Aarhus Kommune forslag til kommende cykelproje­kter for 82 mio. kr. Herunder i perioden 20192021: bedre fremkommel­ighed og sikkerhed for 7,65 mio. kr. Her bør kommunen gøre Jaegergård­sgade mere sikker for cyklister.

Pludselig ser jeg i mørket en pullert rage 0,68 meter ud fra fortovskan­ten foran mig og drejer til venstre uden om den, trods det går det galt, da den høje kantsten på tvaers af gaden er 1,07 meter lang.

Anmeldelse­n af mit uheld er sendt til Aarhus Kommunes forsikring­sservice af distriktsi­ngeniør Thomas Skov. Hvilken erstatning kan jeg mon få?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark