Jyllands-Posten

Vanddragen på Store Torv

-

Knud N. Mathiesen byrådsmedl­em, DF, Brabrand

Langt om laenge er der en rådmand, der tager teten vedrørende Vanddragen på Store Torv, stor ros til rådmand Bünyamin Simsek. Også for de planer, som han beskriver om at forvandle de to store torve med grønne arealer og evt. udeserveri­ng. Man kan både vaere for og imod Vanddragen, er det en vandkunst eller noget helt andet, det er der også delte meninger om. Men jeg tror, de fleste er enige om, at placeringe­n af Vanddragen ikke er det optimale sted for denne “vandkunst”, om man vil.

Når jeg taenker på Festugen og andre events, der foregår på Store Torv, er det en skaendsel, at vi på Store Torv får Vanddragen omdannet til byens største pissoir i nattetimer­ne. Det kan Aarhus ikke vaere bekendt på et af byens fornemmest­e torve. Det gaelder både for Vanddragen og de omkringlig­gende forretning­er og for de folk, der faerdes på torvet. Og for Vanddragen­s vedkommend­e er det en form for vandalisme.

Man kan nemt finde en anden placering til Vanddragen, vi bygger den ene nye bydel efter den anden og ikke at forglemme hele Aarhus Ø. Der kunne man nemt finde en anden, mere velegnet placering til Vanddragen. Og lad os så komme i gang med at omdanne Store Torv til et torv og et fristed for den aarhusians­ke befolkning med grønne arealer, traeer og baenke, vi skal have skabt liv og miljø, en oase for aarhusiane­rne og for de turister, der kommer til byen. Det vil vaere til gavn for forretning­slivet og Aarhus. Cityforeni­ngens direktør, Claus Bech, har også adskillige gange påtalt, at der skulle laves en helhedspla­n for de to torve. Det vil jeg håbe vil lykkes denne gang. Derfor ønsker jeg også, at man vil vaere lydhør over for de forslag, rådmanden kommer med, ikke bare i Teknisk Udvalg, men i hele byrådet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark