Jyllands-Posten

Lavine bragede gennem restaurant på danskerhot­el

50 skiløbere fra Hobro Skiklub blev evakueret, da deres hotel i Østrig blev ramt af en lavine. Ingen kom til skade.

- MORTEN ZAHLE

50 skiløbere fra Hobro Skiklub blev natten til tirsdag evakueret fra et hotel i Ramsau am Dachstein i Østrig.

Ingen personer var til stede i den del af bygningen, som blev ramt.

Formanden for Hobro Skiklub, Niels Leth-Sørensen, sad sammen med fem-seks andre skiløbere i hotellets kaelderbar, da han hørte nogle høje brag.

Klokken var cirka 00.30, og de andre var gået i seng, da lavinen ramte restaurant­ens glasfacade og fortsatte ud gennem glasset på den anden side af lokalet.

»Vi kunne se på tjeneren, at noget var helt galt. Lavinen bragede direkte gennem restaurant­en og skraellede den fuldstaend­ig. Nu ligger alt inventaret på bagsiden af hotellet,« siger Niels LethSørens­en, der sammen med de øvrige i kaelderbar­en var først til at blive evakueret.

Derefter blev de andre hjulpet ud og sendt over i et tilstødend­e hus. Kort efter havde ejeren af hotellet lavet en aftale med et andet hotel, hvor danskerne kunne få husly i det kraftige snevejr.

Han betegner oplevelsen som meget voldsom.

»Det er sådan noget, som man ikke ønsker at opleve, men heldigvis var det i stueetagen, at lavinen ramte. Vaerelsern­e ligger på etagerne ovenover, så det var heldigt,« siger han.

Han fortaeller, at det lokale beredskab fungerede helt perfekt, og at hans medrejsend­e håndterede den alvorlige situation i ro og orden.

»Selvfølgel­ig er vi maerkede af det. Men jeg synes, at vi har vaeret gode til at håndtere det,« siger han.

Bussen er ødelagt

Det mere end 200 år gamle hotel har ikke tidligere vaeret ramt af en lavine, men vejret har også vaeret ganske specielt i de seneste uger, hvor der er faldet ekstreme maengder sne over det meste af Østrig.

Niels Leth-Sørensen glaeder sig over, at alle er i god behold.

»Det vigtigste var naturligvi­s at konstatere, at vores medlemmer alle var uskadte, og efterfølge­nde at forsøge at skabe klarhed, ro og overblik over situatione­n, som efter lokale forhold er helt ekstraordi­naer,« siger han.

Gruppen fra Hobro ankom til Østrig lørdag morgen og har haft tre dage med snevejr. Planen har hele tiden vaeret, at hjemrejsen skulle finde sted tirsdag.

Men bussen, som skulle have kørt dem hjem, var parkeret på hotellets parkerings­plads og blev flyttet 30 meter af lavinen. Den ligger nu på siden og kommer ikke ud at køre.

 ?? FOTO: LEONHARD FOEGER/REUTERS ?? Hotel Pehab-Kirchenwir­t i skiområdet Ramsau am Dachstein blev slemt medtaget af mødet med lavinen.
FOTO: LEONHARD FOEGER/REUTERS Hotel Pehab-Kirchenwir­t i skiområdet Ramsau am Dachstein blev slemt medtaget af mødet med lavinen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark