Jyllands-Posten

Ørken-installati­on skal spille verdenshit i evigt loop

-

Lydinstall­ation: Tonerne af Totos verdenshit ”Africa” skal strømme fra seks højttalere og udover Namibørken­ens sand. Og når det godt fem minutter lange nummer er slut, skal det hele starte forfra igen. Sådan skal sangen blive ved med at spille i evigt loop i den opsigtsvae­kkende lydinstall­ation skabt af den namibiske kunstner Max Siedentopf, skriver BBC.

Han fortaeller, at han har skabt installati­onen med et ønske om at få det amerikansk­e band Totos musik til at leve for evigt:

»Jeg ville lave den ultimative hyldest til sangen og udstille ”Africa” fysisk i Afrika,« fortaeller den 27årige kunstner til BBC.

»Nogle (i Namibia red.) elsker det, og andre vil sige, det er den vaerste lydinstall­ation nogensinde.«

Højttalern­e, der er placeret på store hvide kasser, er tilsluttet en MP3-afspiller og skal fungere ved hjaelp af soldrevne batterier.

Men ifølge kunstneren bliver det kun de mest loyale Toto-fans, der bliver i stand til at finde lydinstall­ationen, der ligger et skjult sted i den enorme ørken, der daekker et areal på 81.000 km2, og som bliver betegnet som verdens aeldste ørken med 55 millioner års historik.

”Africa” blev et verdensken­dt hit i 1982 og indtog dengang en førsteplad­s på den amerikansk­e hitliste Billboard Hot 100, hvor den lå flere uger i traek og endte med at blive bandets eneste hit, der strøg helt til tops på Billboard-listen. Også i lande som England, Canada og Irland ramte sangen hitlistern­es top 10.

Og ”Africa” har formået at bevare sin popularite­t til i dag, hvor den er blevet afspillet 440 millioner gange på Youtube.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark