Jyllands-Posten

Nu vil han lave film om Victor Borge

Rasmus Heide fik uventet succes med ”Blå maend” og står nu foran større udfordring­er med mulig biografisk film om Victor Borge.

- MICHAEL ENGGAARD

Der var ikke mange, der troede på, at Rasmus Heide kunne noget med den komedie, han forstyrred­e alt og alle med i midten af 2000’erne, men producente­n Ronnie Fridthjof gjorde. Det har han naeppe fortrudt.

Trods afslag på produktion­sstøtte fra Det Danske Filminstit­ut satte han Rasmus Heides historie i produktion. ”Blå maend” (2008) blev en gigantisk succes med ca. 450.000 solgte biografbil­letter, en helt uventet publikumst­raeffer, som også skabte håb for andre i miljøet, fordi danske spillefilm frem til da stort set aldrig blev realiseret uden offentlige produktion­smidler i ryggen.

Lavede film som barn

Siden har Ribe-drengen etableret sig med flere moderne folkekomed­ier, og ifølge manden selv er ”Blå Rasmus Heide (t.v.) instruerer Jonathan Spang og Kim Bodnia i "Alle for to".

maend”, ”Julefrokos­ten” og filmene i ”Alle for ...”-serien set af tilsammen 12,5 mio. på tv gennem årene. Oven i kan laegges 1,7 mio. biografbil­letter.

Rasmus Heide begyndte at lave film allerede som dreng, og han har stået i laere hos Nordisk Film, hjulpet og klippet for Wikke & Rasmussen og laest sig til viden på Den Europaeisk­e Filmhøjsko­le i Ebeltoft.

Meget tyder på, at den klaverspil­lende instruktør står foran større udfordring­er i fremtiden.

I hvert fald har Rasmus Heide, i dag bosiddende på

Østerbro med hustru, to børn, hund og tre høns, modtaget støtte til en spillefilm om Victor Borge. Institutte­ts markedsord­ning har givet foreløbig 350.000 kr. til udvikling af projektet, der ligger i Ronnie Fridthjofs foretagend­e.

Rasmus Heide har selv skrevet manus til filmen, der bl.a. er baseret på forfattere­n Jacob Wendt Jensens biografi. Rasmus Heide, filminstru­ktør, København

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark