Jyllands-Posten

Bagmandspo­litiet opgiver jagt på TDC-laek

Det kommer ikke frem, hvem der laekkede informatio­ner om salget af TDC, efter at bagmandspo­litiet har opgivet sagen. Men Finanstils­ynet er parat til nye anmeldelse­r.

- JAKOB SKOUBOE

I Finanstils­ynet aergrer man sig over, at bagmandspo­litiet (SØIK) har opgivet sagen om laek af intern viden om salget af TDC til en raekke pensionska­sser.

Det meddelte tilsynet tirsdag, efter at sagen blev anmeldt til politiet sidste sommer. Men man har ikke vaeret i stand til at identifice­re, hvem der har laekket informatio­nerne, der blev sendt til en raekke erhvervsme­dier.

Anne Bruun, der er kontorchef i Finanstils­ynet inden for kapitalmar­kedsområde­t, er ked af, at sagen opgives.

»Vi vil fortsat politianme­lde den slags sager,« siger hun.

»Vi mener, at der er foregået en lovovertra­edelse. Derfor er vi gået til politiet. Men vi er aergerlige over, at sagen er opgivet. For det her er ikke i orden. Sagen virker ganske klar, for der er laekket intern viden. Det må man ikke. Men man har ikke kunnet løfte sagen.«

Laek af intern viden

Hun forklarer, at tilsynet har anmeldt sagen, fordi man finder det uacceptabe­lt.

»Vi mener, at der tale om et laek af intern viden. Det må man ikke. Men jeg kan ikke som myndighed gøre andet end at politianme­lde, så er det op til SØIK at undersøge sagen videre og se, om det er muligt at identifice­re, hvem der har sendt e-mailen til nyhedsmedi­erne,« siger hun.

Det er anden gang, at TDC er rullet ind i sådan en sag. Det skete også, da selskabet blev handlet i 2005. Er det derfor risikofrit at laekke denne slags informatio­ner om den type sager?

»Jeg har ikke indsigt i SØIK’s arbejde. Men det har vaeret svaert at bevise, hvem der har gjort det,« siger Anne Bruun.

I 2005 blev en budproces på TDC laekket til Wall Street Journal, hvilket satte en salgsproce­s af selskabet i gang, som førte til, at TDC blev overtaget af fem kapitalfon­de.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark