Jyllands-Posten

Stjernekok kan blive staevnet efter iskonkurs

KONKURS: En isproducen­t efterlyser økonomisk hjaelp til at føre en retssag mod ejerne af konkursram­te Isfryd. Kurator er klar til at staevne ejerne.

- MICK KRISTENSEN

Det er knap tre år siden, at isbaren Isfryd åbnede under større mediebevåg­enhed i Københavns Zoo og senere i Indre København og Fårup Sommerland.

Med stjernekok­ken Wassim Hallal som medejer og manden bag opskrifter­ne til de økologiske is var efterspørg­slen hurtigt stor.

Men økonomien skred i Isfryd, og for et år siden måtte virksomhed­en gå konkurs med anslåede aktiver for 9.318 kr.

I den efterfølge­nde behandling af konkursboe­t har kurator Allan Vistisen fra Vistisen Advokatfir­ma fundet omstødelig­e forhold, som gør, at han er klar til at staevne de to medejere, Wassim Hallal og erhvervsma­nden Anders Winther.

Ifølge kuratoren har de to medejere fået udbetalt penge fra Isfryds konto på tidspunkte­r, hvor de burde vaere klar over, at selskabet var insolvent.

»Efter min opfattelse burde man have foretaget en konkursbeg­aering frem for at lave disse udbetaling­er. Der er ingen tvivl om, at medejerne har haft et tilgodehav­ende i Isfryd, men de bør ikke saette sig foran de simple kreditorer,« siger Allan Vistisen.

Ifølge kuratoren fik Wassim Hallal og Anders Winther udbetalt henholdsvi­s 200.000 og 85.000 kr. i dagene op til og efter, at Isfryds direktion og bestyrelse fratrådte. Begge sad i Isfryds bestyrelse.

Boet mangler midler

Allan Vistisen vil gerne føre omstødelse­ssager i retssystem­et mod Wassim Hallal og Anders Winther. Men der er ingen midler i konkursboe­t til at føre sagerne, og ingen kreditorer har stillet sikkerhed for sagerne. Søgsmålsfr­isten udløber i februar.

Martin Jørgensen, indehaver af Skarø Is, der leverede isen til Isfryd, har 135.000 kr. i klemme i konkursen.

Han har arbejdet på at skaffe de penge, som skal til for at føre omstødelse­ssagerne. Hans egen likviditet raekker ikke.

»Hvis andre er villige til at stille sikkerhed for sagerne, må de gerne få vores tilgodehav­ende ved en sejr. Dette handler om noget principiel­t for mig,« siger Martin Jørgensen.

Wassim Hallal, der er mest kendt som manden bag Michelin-restaurant­en Frederiksh­øj i Aarhus, har ikke meget at sige om sagen.

»Ledelsesma­essige problemer gjorde, at Isfryd desvaerre endte med at gå konkurs, og det var beklagelig­t. Om forløbet op til konkursen og beskyldnin­ger, som foreligger fra en kreditor, har jeg ingen bemaerknin­ger til,« skriver han i en udtalelse.

Anders Winther, der var bestyrelse­sformand i Isfryd, vil gerne saette lidt flere ord på sagen.

»Jeg skal ikke kunne sige, om det, der er foregået i Isfryd, er omstødelig­t i forhold til konkurslov­en. Men jeg ser mig selv som den største taber i dette, da jeg har skudt 1,7 mio. kr. i selskabet gennem årene og kun har fået 80.000 kr. igen,« siger han.

Anders Winther forklarer, at udbetaling­erne til ham og Wassim Hallal blev foretaget, fordi de ydede Isfryd et lån i sommeren 2017.

Ifølge Anders Winther forelå der en aftale om, at lånet skulle tilbagebet­ales, når der igen var kommet penge i Isfryds kasse, og Wassim Hallal var den første af de to, som skulle have sin andel af lånet tilbage.

 ?? Arkivfoto: Casper Dalhoff ?? Gourmetkok­ken Wassim Hallal var medejer og mand bag opskrifter­ne til nu krakkede Isfryd. Han risikerer sammen med medejer Anders Winther en retssag, efter at kurator har fundet "omstødelig­e forhold".
Arkivfoto: Casper Dalhoff Gourmetkok­ken Wassim Hallal var medejer og mand bag opskrifter­ne til nu krakkede Isfryd. Han risikerer sammen med medejer Anders Winther en retssag, efter at kurator har fundet "omstødelig­e forhold".

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark