Jyllands-Posten

Butikskaed­e i dyb krise – lukker 15 af sine butikker

Stof 2000 lukker over halvdelen af sine butikker på grund af dårlig økonomi.

- PETER SIMONSEN

Den danske butikskaed­e Stof 2000 er i store økonomiske vanskeligh­eder og lukker derfor 15 af sine 25 butikker.

Det meddeler kaeden på sin hjemmeside.

»Vi er i øjeblikket i gang med en rekonstruk­tion af Stof 2000 A/S. Dårlig økonomi betyder, at vi ser os nødsaget til at lukke 15 butikker landet over,« skriver Stof 2000, som er »ked af« lukningern­e.

»Men vi vil i den forbindels­e rette vores fokus på de resterende 10 butikker samt webshop og gøre forsøget på at drive disse videre,« lyder det.

Markedet for stof og sytilbehør er ifølge Stof 2000 faldet med 20 pct. Det har bragt kaeden i problemer – senest med et underskud på 6 mio. kr.

De nu lukningsra­mte butikker fordeler sig over hele landet.

Rekonstrue­ret i 2016

Det er ikke første gang, at Stof 2000 har økonomiske problemer. I 2016 gik selskabet bag kaeden i rekonstruk­tion efter en årraekke med underskud. Men selv om der løbende er tilført ny kapital til virksomhed­en, har det altså ikke vaeret nok til at vende udviklinge­n.

»Al den stund, vi er taet på at vaere i positiv drift, test af et nyt koncept med flere varer, som viser lovende takter, og ikke mindst hensynet til 150 arbejdspla­dser gør, at vi søger en løsning, som indebaerer fortsat drift i vores butikker,« skriver Stof 2000 i en pressemedd­elelse.

Hovedaktio­naeren i Stof 2000 er Keld Askaer Sørensen, som også er adm. direktør. Han er selv parat – på visse betingelse­r – til at investere yderligere i virksomhed­en, lyder det.

»Der ydes hver dag en stor og vaerdifuld indsats fra vores mange medarbejde­re i butikkerne, så vi skylder også dem at arbejde hårdt for at finde en løsning, så virksomhed­en kan overleve,« siger Keld Askaer Sørensen.

De 15 butikker, der lukker pr. 15. januar, ligger i Kolding, Rødovre, Aalborg, Aarhus C, Odense C, Esbjerg, Randers, Frederiksh­avn, Slagelse, Helsingør, København S, København N, Hundige, Valby og Frederiksb­erg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark