Jyllands-Posten

Smykkefirm­a har tabt millioner

Dyrberg/Kern har haft en »markant nedgang« i salget og har måttet skaere naesten halvdelen af de ansatte vaek.

- MICK KRISTENSEN

Smykkefirm­aet Dyrberg/ Kern, der er ejet af duoen Gitte Dyrberg og Henning Kern, har netop offentligg­jort et årsregnska­b af de mere opsigtsvae­kkende.

For ikke nok med, at virksomhed­en har et dundrende underskud på 39,5 mio. kr. og har oplevet »markant nedgang« i salget, så har Dyrberg/Kern også måttet lave en større omorganise­ring og aendre strategien.

Vaek er omkring halvdelen af de ansatte, og flere underskuds­givende aktivitete­r er afviklet. Derudover har selskabet foretaget større nedskrivni­nger, heriblandt af varelagere­t, og bankgaelde­n er blevet indfriet.

Ja, og så har ejer-duoen såmaend også stillet ansvarlige lån til rådighed for at sikre driften og samtidig sat den virksomhed til salg, som de stiftede i 1985.

Salgsforha­ndlinger

»Selskabets brand betragtes som det største aktiv, og der forhandles helt eller delvis om et salg af virksomhed­en til nye ejere,« står der i det nye regnskab fra Dyrberg/ Kern.

På baggrund af den omstruktur­ering, smykkevirk­somheden har vaeret igennem, forventer Dyrberg/ Kern at kunne varetage sine forpligtel­ser og have profitabel drift fremover.

»Selskabet har via større besparelse­r, realiserin­g af varelager samt generelt omlaegning af organisati­on og salgskanal­er fået skabt et grundlag for at drive selskabet videre, uden at der er behov for yderligere kapital,« skriver virksomhed­en i sit regnskab.

Fra 59 til 31 ansatte

Det gennemsnit­lige antal fuldtidsme­darbejdere i Dyrberg/Kern faldt i det seneste regnskabså­r fra 59 til 31.

Dyrberg/Kern blev etableret i 1985, da de to designere Gitte Dyrberg og Henning Kern mødte hinanden på designskol­en i København og kom på at lave saesonkoll­ektioner med smykker på samme måde som tøjbranche­n.

Det blev en kaempe succes, og Dyrberg/Kern besluttede – efter en raekke store millionove­rskud – at etablere dattersels­kaber i en raekke lande, heriblandt Tyskland, Holland, Spanien og Kina, ligesom firmaet lancerede en herrekolle­ktion og begyndte at saelge solbriller.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark