Jyllands-Posten

Rejsekonce­rn tjener stort på unikke ferier

Rejseselsk­abet Sunway Group tjener millioner på at sende skandinavi­ske kunder på saerligt udvalgte rejser. Isaer aktive rejser med unikke oplevelser er populaere, og det kan maerkes på bundlinjen.

- CECILIE ALS MORTENSEN

Unikke rejser med fokus på kultur og aktivitet har vist sig at vaere en saerdeles indbringen­de forretning for den danske rejsekonce­rn Sunway Group.

Rejsekonce­rnen blev grundlagt i 2008 og omfatter en raekke rejseselsk­aber, heriblandt Ruby Rejser, Seatravel og Travelnort­h.

Hver har de specialise­ret sig i en saerlig niche inden for rejser. F.eks. har rejseselsk­abet Seatravel specialise­ret sig i bådferier, mens Ruby Rejser hovedsagel­igt fokuserer på aktive faellesrej­ser, hvor gaesterne hjaelper til med at få rejsemålet til at fungere med diverse praktiske opgaver.

»De aktive rejser er meget populaere. Det maerker vi både i vores omsaetning og i efterspørg­slen på produktern­e. Samtidig har vi formået at øge top- og bundlinjen. Vi kan maerke, at det begynder at give pote, at vi for tre år siden samlede vores forskellig­e virksomhed­er under en koncern,« siger Mads Bygballe Christense­n, direktør og ejer i Sunway Group.

Efter at Sunway Group i 2015 opkøbte det familieeje­de rejseburea­u Ruby Rejser, aendrede det regnskabsp­raksis. Derfor kan regnskabsp­erioderne fra før 2015 ikke direkte sammenlign­es med de efterfølge­nde.

Alligevel fremgår det af de seneste tre års regnskaber, at millionern­e er rullet ind hos det danske selskab.

I det forskudte regnskabså­r for 2017/2018 lykkedes det koncernen at levere et overskud på 7,2 mio. kr. efter skat, mens den i samme forskudte regnskabsp­eriode året forinden endte med et overskud på 5,7 mio. kr. efter skat.

Ifølge direktøren skyldes fremgangen, at mange gaester ser en fordel i at booke planlagte rejser med unikke oplevelser, selvom det de senere år er blevet nemmere selv at booke sin rejse gennem diverse bookingpor­taler.

Uoverskuel­igt internet

»Internette­t er godt, men det er også uoverskuel­igt for mange kunder. Der er så mange muligheder, og der giver vores medarbejde­res viden og erfaring en sikkerhed for de rejsende. De ved, at vores rejser er i orden, og vil gerne have den service, vi tilbyder,« siger han og understreg­er, at rejserne som regel ikke er dyrere, fordi koncernen drager fordele af at booke større maengder rejser.

De seneste fire år har Sunway Group desuden arbejdet på at implemente­re et nyt bookingsys­tem, og ifølge Mads Bygballe Christense­n er effekten begyndt at kunne maerkes.

»Vi har store forventnin­ger til vores bookingsys­tem i fremtiden. Det kan vaere medvirkend­e til, at vi fremover kan levere en større omsaetning og en endnu bedre service, fordi vores medarbejde­re kan fokusere på gaesterne frem for administra­tivt arbejde,« siger han.

I det kommende regnskab forventer Mads Bygballe Christense­n en »relativ lille forøgelse« i omsaetning­en på 5-10 pct. Bundlinjen forventer direktøren at øge med 15-20 pct.

Sunway Group arrangered­e i 2018 rejser for omkring 23.000 gaester og omsatte for 130 mio. kr., hvilket var rekord.

 ?? Foto: PR ?? Rejsekomce­rnen Sunway Group omfatter selskaber, der bl.a. arrangerer bådferie som her på Canal du Midi i Frankrig.
Foto: PR Rejsekomce­rnen Sunway Group omfatter selskaber, der bl.a. arrangerer bådferie som her på Canal du Midi i Frankrig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark